Viikonloppuna ropisee kaatamalla: Jopa yli kuukauden sateet kerralla

Viikonlopuksi ennustetaan erittäin runsaita sateita maan länsiosaan.

Suomeen on tulossa viikonlopuksi sadealue, joka tuo mukanaan jopa yli kuukauden sademäärän vettä. Enimmät sateet näyttäisivät osuvan maan länsi- ja pohjoisosaan.

– Sadealue on tällä hetkellä vasta Italiassa ja se yhdistynee Norjanmerellä olevaan toiseen sadealueeseen, joten vielä tässä vaiheessa on vaikea ennustaa, mihin kovin sade meillä osuu. Jossain voi tulla vettä yli 50 millimetriä. Tällä hetkellä näyttää, että rankin sade tulisi Lounais-Suomesta kohti Pohjanmaata ulottuvalle vyöhykkeelle, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

– Kovimman sateen alue on melko kapea, mutta jos sade jää pitkäksi aikaa paikalleen, jatkuvaa ja välillä rankkaakin sadetta voi tulla paikoin lauantaiaamusta maanantain vastaiseen yöhön.

Kahtiajako viikonlopun säässä on iso: lännessä tulee vettä, idässä on laajalti poutaa ja lämmintäkin.

– Tämän hetken ennusteen mukaan Itä-Suomessa sataa todennäköisesti hyvin vähän. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa viikonloppu näyttää aurinkoiselta. Lämpötilat ovat siellä yli 15 asteessa, jopa 20 astetta voi olla lähellä.

Rankimman sateen alueella lämpötilat jäävät kymmenen asteen tienoille, Lapissa tämänkin alapuolelle.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan koko toukokuun keskimääräinen sademäärä on alueesta riippuen noin 30-50 millimetriä.

Minne sadetta ennustetaan? Katso sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolta.



Uusimmat