Viikonloppuna aurinkoa ja paikoin hellettä

Helteet hemmottelevat suomalaisia monin paikoin viikonloppuna. Sää lämpenee perjantaiksi ja lauantaista odotetaan viikon lämpimintä päivää.

Perjantaina maan etelä- ja keskiosissa saadaan yli 20 asteen lämpötiloja, pohjoisessa jäädään monin paikoin alle 20 asteen. Lounaassa helleraja on perjantaina lähellä. Lauantaina hellettä on monin paikoin etelässä ja lännessä, sunnuntaina etelässä ja idässä.

– Viikonlopuksi kannattaa varustautua lähinnä aurinkorasvalla ja uimahousuilla, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Pohjois-Lapissa on perjantaina sadekuurojen mahdollisuus. Lauantaina sataa ajoittain Lapissa. Sateisilla alueilla lämpötila voi hetkellisesti laskea lähelle kymmentä astetta

Sunnuntain ennuste on vielä epävarma, mutta epävakainen sää näyttäisi tuolloin tekevän tuloaan monin paikoin.

Veneilijöille luvassa vaihtelevia tuulioloja

Aurinko lämmittää veneilijöitä ja tuulet ovat merialueillakin pääosin heikkoja. Lauantain aikana lounaistuuli voimistuu Pohjanlahdella navakaksi pohjoisesta alkaen. Sunnuntaita kohti mentäessä kylmän rintaman tuulet saattavat voimistua jopa koviksi.

– Sunnuntain ennusteesta ei ole vielä täyttä varmuutta. Kylmän rintaman paikka ja voimakkuus tarkentuvat hiljalleen, kyseinen rintama voi tuoda mukanaan myös ukkosia, Pekka Pouta toteaa.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso viikonlopun veneilysää ja lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat