Viikonloppuna alkaa sittenkin kesä! Pekka Pouta lupaa ensi viikoksi jopa +20 astetta: "Lämpeneminen on todella radikaali"

Sää lämpenee vihdoin! Pekka Pouta lupaa ensi viikoksi jopa 20 asteen lämpölukemia 5:04

Kesäkuu lähestyy kovaa vauhtia, mutta sää on edelleen melko kylmä. Nyt lämpötiloihin on tulossa kuitenkin merkittävä muutos, sillä loppuviikosta alkaa lämmetä. 

– Toukokuussa lämpötilat ovat olleet 5–10 astetta keskimääräistä matalampia, sanoo meteorologi Pekka Pouta.

Ennen loppuviikon lämpenemistä Suomen yllä pyörii vielä sadekuuroalue, torstaina itäiseen Suomeen voi sataa räntääkin.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Lapissa on viimeiset yöpakkaset, mutta sitten alkaa tapahtua. Tulee korkeapaineen selänne ja tuulet kääntyvät etelään ja länteen. 

Viikonloppuna sää muuttuu

Isoin hyppäys säässä tapahtuu viikonlopun aikana. Alkaa suorastaan kesä, Pouta sanoo innostuneena.

– Siinä alkaa keskimääräisempi kesäsää. Vaikka jäätäisiin vähän keskiarvojen alapuolelle, lämpeneminen on todella radikaali, kun vertaa viime päiviin.

– Meillä on ollut todella kylmää, on ollut yöpakkasia, lumisateita ja räntäsateita. Siitä hyppäys keskimääräiseen tulee olemaan varsin iso. 

Viikonloppuna keskiseen ja eteläiseen Suomeen on luvassa 15–20 asteen lämpölukemia. Ensi viikolla voidaan käydä jopa 20 asteessa.

– Ensi viikolla sää kuitenkin vaihtelee niin, että joitakin sateita saattaa tulla, Pouta sanoo.

Lapissa sen sijaan elohopea kipuaa tällä ja ensi viikolla 10–15 asteeseen. Pouta varoittaa, että Pohjois-Suomessa lumien sulaminen tarkoittaa myös tulvien syntymistä.

Katso myös viiden vuorokauden täsmäennuste yli 100:lle paikkakunnalle!

Lue myös:

    Uusimmat