Mainos

Viikon sää: Runsaita sateita länteen ja etelään, lämpöä itään – joko 20 astetta lähellä?

Suomeen saapuu tällä viikolla sadealue, joka jää maamme päälle useammaksi päiväksi. Sadealue tuo edellään lämmintä ilmaa, näillä näkymin maan itäosaan.

Tiistai on laajalti poutainen päivä, lähinnä etelärannikolla tulee vesisateita ja pohjoisessa voi tulla vähäisiä räntä- ja lumisateita.

– Laajempi sadealue on tulossa keskiviikkona Länsi-Suomen päälle ja on siellä vielä torstainakin. Saderintama jää mutkittelemaan Suomen ylle ja jossain sadetta voi kertyä 30 millimetriä. Sateita tulee etelästä pohjoiseen ja lämpötilat jäävät runsaissa sateissa 5-10 asteeseen. Sateen edellä idässä lämpötila kohoaa tämän hetken ennusteen mukaan keskiviikkona yleisesti 15 asteen yläpuolelle ja siellä voidaan hätyytellä kevään tähän asti lämpimintä lukemaa. Jopa 20 astetta voi olla jossain lähellä, jos aurinko pääsee pitkään paistamaan idässä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Kevään toistaiseksi korkein lämpötila on Kauhavalla 12. huhtikuuta mitattu 17,1 astetta.

Torstai-illan ja perjantain vastaisen yön aikana sadealue liikkuu Itä-Suomen yli ja väistyy vähitellen.

– Loppuviikoksikin meille jää vielä kuuroherkkä tilanne. Pilvisyys on vaihtelevaa, mutta aurinkoisilla alueilla lämpötilat ovat vajaassa 15 asteessa, ennustaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.