Mainos

Jopa 20 astetta voi mennä rikki ensi viikolla - myös yöt lämpenevät

Uusi viikko alkaa epävakaisessa säässä. Idästä saapuu maanantaina sadealue ja se leviää päivän kuluessa lähes koko Etelä- ja Keski-Suomeen.

Aivan länsirannikolla aurinkokin näyttäytyy ja lämpötila kohoaa 10:n ja 15:n asteen välille. Idässä ja pohjoisessa ja varsinkin sateessa on viileämpää. Tiistaina sateita tulee myös Pohjois-Suomessa ja jälleen aurinkoisinta ja lämpimintä on länsirannikolla.

– Venäjällä on lämmintä ilmaa ja se pyrkii kohti Suomea. Pohjois-Karjalassa ja toisaalta pohjoisempana itärajalla lämpötila voi kohota runsaaseen 15 asteeseen, etenkin jos pilvipeite pääsee rakoilemaan, toteaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Keskiviikkona etelästä nousee kosteaa ja lämmintä ilmaa Suomeen ja sadealue liikkuu nopeasti kohti pohjoista. Sateessa ja pohjoisessa lämpötila on 10 asteen vaiheilla, mutta poutaisilla ja aurinkoisilla alueilla päästään jälleen noin 15 asteeseen päivällä.

– Torstaina kuurottaisia sateita tulee Lapissa, muualla on vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa. Ylimmillään lämpötila kohoaa etelässä 15 asteen yläpuolelle ja tämänhetkisten ennusteiden mukaan perjantaina on mahdollista, että lämpötila rikkoo maan eteläosassa 20 asteen rajan, Salojärvi ennustaa.

Lämpötila siis kohoaa vähitellen loppuviikkoa kohden ajankohdan tavanomaisten arvojen yläpuolelle. Samalla myös yöt lämpenevät ja hallan mahdollisuus vähenee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.