Mainos

Loppuviikolla jo kesäisempiä lämpötiloja – sateita yhä liikkeellä

Tämä viikko näyttää hieman viime viikkoa lämpimämmältä ja poutaisemmalta.

Alkuviikolla sateita kulkee Suomen yli, sitten poutaantuu pariksi päiväksi ja viikonloppuna voi jälleen tulla uusia sateita.

– Sää kuitenkin lämpenee viikon mittaan, kun lämmintä ilmaa kohoaa Suomeen etelästä. Helteisin ilma jäänee kuitenkin Suomen itäpuolelle. Loppuviikolla voidaan päästä paikoin 20 asteeseen, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tiistaiksi sateita leviää idästä maan keski- ja pohjoisosaan. Poutaisinta ja aurinkoisinta on lounaassa sadealueen länsipuolella, missä lämpötila voi kivuta 17-18 asteeseen. Myös sadealueen itäpuolella itärajalla idässä ja pohjoisessa voidaan päästä yli 15 asteeseen.

Keskiviikkona sateita kulkee päivän mittaan etelästä kohti pohjoista. Sää poutaantuu etelässä iltapäiväksi, jolloin lämpötila noussee yli 15 asteeseen, kaakossa on ehkä jo 20 astetta lähellä.

Torstai ja perjantai ovat näillä näkymin laajalti poutaisia.

– Sää lämpenee niin, että loppuviikolla lämpötilat ovat koko maassa 10-20 asteessa. Jonakin päivänä loppuviikolla voi 20 astetta ylittyä paikoin maan etelä- ja keskiosassa. Viikonloppua on vielä vaikea ennustaa, voi olla, että lännestä tulee jälleen vähän laajempia sateita, toteaa Aleksi Jokela.

Vuosina 2014 ja 2013 näihin aikoihin on mitattu jo paikoin hellelukemia eli yli 25 astetta.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta viikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.