Viikko käynnistyy laajalti aurinkoisena – etelään ei vieläkään lumisateita

2:38

Viikkoa alkaa koko maassa poutasäässä. Jos viikon haluaa aloittaa lumisessa maisemassa, se kannattaa tehdä pohjoisessa. Etelään lumisateita ei nimittäin ole ennusteiden mukaan vieläkään luvassa.

Sunnuntaiyönä on vielä liikkeellä sateiden rippeitä. Mutta koska sää muuttuu hiljalleen selkeämmäksi, niin ilma kylmenee ja aamulla suurimmassa osassa maata ollaan pakkaslukemissa.

Maanantaina päästään kuitenkin nauttimaan hienosta ulkoilusäästä, sillä aurinko välkkyy laajalti koko maassa. Pohjoisessa nautitaan yli kymmenen asteen pakkasista, mutta myös etelässä maanantai käynnistyy pienessä pakkasessa.

– Maanantaina päivällä on laajalti aurinkoista, vaikka pilvisyys vaihteleekin, meteorologi Mette Mannonen kertoo.

Tiistaina pilvisempää

Sää muuttuu taas pilvisemmäksi tiistain aikana. Päivälämpötilat vaihtelevat etelän nollakelistä noin kymmenen asteen Lapin pakkasiin.

– Tiistaipäivä alkaa enimmäkseen vielä poutaisena, mutta pilvisyys lisääntyy hiljalleen koko maassa. Lännestä lähestyy myös sadealue. Tuulet voimistuvat ja lämpötilat kohoavat koko maassa, Mannonen kertoo.

Viikon puolivälin tienoilla Suomen yli kulkee meteorologin mukaan kaksi sadealuetta. Etelämpänä sade tulee vetenä ja pohjoisessa tupruttaa lunta.

Lämpötila jatkaa keskiviikkona jojoiluaan: lounaissaaristossa lämpömittari saattaa lähennellä jopa kymmentä lämpöastetta.

Tuulten voimistuessa merialueilla saattaa esiintyä viikon puolivälissä myrskypuuskia.

Etelässä saadaan siis edelleen odottaa lumisateita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja