Viides lapsi kuollut Australian pomppulinnaturmassa: Ahdistava näky sai poliisit purskahtamaan kyyneliin

Pomppulinna sinkoutui kymmenen metriä ilmaan Australiassa – neljä lasta kuoli ja useita loukkaantui vakavasti, tältä paikalla näyttää 0:16
Katso valokuvat onnettomuuspaikalta yllä olevalta videolta

Australiassa Tasmanian saarella eilen sattuneen pomppulinnaturman seurauksena on kuollut yhteensä viisi lasta. Aiemmin poliisi kertoi neljän lapsen kuolleen ja yhden loukkaantuneen vakavasti.

Raju tuulenpuuska sinkosi Devonportin koulun pihalla olleen pomppulinnan ilmaan monen metrin korkeuteen.Kuolonuhrit olivat viranomaisten mukaan viides- ja kuudesluokkalaisia.

Koululla oli turman sattuessa käynnissä tapahtuma, jonka yhteydessä oli pomppulinnan lisäksi tarjolla muun muassa vesileikkejä, liukumäki ja askartelua. Päivän aikana oli tarkoitus juhlia onnistunutta lukuvuotta ja nauttia hauskoista aktiviteeteista luokkatoverien kanssa ennen joulutaukoa.

"Ahdistava näky"

Onnettomuuspaikalle lähetettiin useita ambulansseja ja pelastushelikoptereita. Poliisin mukaan näky turmapaikalla oli ”ahdistava”.

ABC-sivuston mukaan tapaus oli niin järkyttävä, että jopa poliisit purskahtivat kyyneliin ja joutuivat lohduttamaan toisiaan.

Lähistöllä asuva Bob Smith kertoo olevansa myös järkyttynyt tapauksesta.

– Eihän tuollaista odota tapahtuvan. Voi lasten vanhempia, en tiedä mitä he voivat tehdä, Smith murehtii.

Poliisin mukaan tapauksen tutkinnassa kestää aikaa. Toistaiseksi ei ole annettu tietoa esimerkiksi siitä, miten pomppulinna oli ankkuroitu kiinni maahan.

Lue myös:

    Uusimmat