Mainos

Viiden vuoden välirauha päättyi? Merirosvojen epäillään kaapanneen rahtilaivan Somalian edustalla

Somalialaisten merirosvojen epäillään kaapanneen rahtilaivan. Sri Lankan lipun alla seilannut polttoainetankkeri katosi tutkasta maanantaina. Kyseessä on mahdollisesti ensimmäinen somalimerirosvojen suorittama laivakaappaus sitten vuoden 2012.

Merirosvousta vastaan taistelevan Ocean Beyond Piracy –järjestön edustaja John Steed kertoo uutistoimisto Reutersille, että Aris 13 -aluksen kyydissä uskotaan olevan kahdeksan miehistön jäsentä.

– Alukselta kerrottiin eilen iltapäivällä, että sen perässä on kaksi jollaa. Sitten se katosi, Steed kertoi Reutersin haastattelussa.

Alus on lähettänyt hätäsignaalia, sen seurantajärjestelmä on kytketty päältä ja kurssi käännetty kohti Somalian rannikkoa.

Kauppa-alusten kulkua Adeninlahdella seuraavan United Kingdom Maritime Trade Organisationin mukaan aluksen sijainnista ei ole tällä hetkellä tietoa.

Steedin mukaan alus on ollut matkalla Somalian Alulassa sijaitsevaan satamaan.

Somalipiraattien loistokaudella Adeninlahdella kulkevia aluksia terrorisoitiin lähes päivittäin. Reutersin mukaan merirosvot hyökkäsivät esimerkiksi vuonna 2011 laivoja vastaan jopa 237 kertaa ja ottivat yhteensä satoja panttivankeja.

Hyökkäysten määrä laski dramaattisesti laivojen omistajien tiukentaessa alusten turvatoimia. Alusten reittejä myös suunniteltiin uudelleen niin, että ne välttivät merirosvoukselle alttiimmat paikat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.