Vihreiltä hurja tavoite työllisyysasteeseen tällä vuosikymmenellä – kaikille alle 25-vuotiaille tarjottava mahdollisuus koulutukseen

Vihreät haluaa työllisyysasteen 80 prosenttiin tällä vuosikymmenellä 2:33
Vihreät haluaa työllisyysasteen 80 prosenttiin tällä vuosikymmenellä

Äitiysvapaalta palaava vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo latasi puolueen kunnianhimoiset tavoitteet julki puoluekokouksen avauspuheessaan lauantaina.

Ohisalon mukaan vihreiden tavoitteena lähitulevaisuudessa on kaksinkertaistaa luonnonsuojelun rahoitus seuraavalla hallituskaudella. Työllisyysasteen olisi oltava 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Jälkimmäinen tavoite on Suomen oloissa suorastaan hurja: Työllisyysaste on ollut viime aikoina hurjassa nousussa: maaliskuun luku 73,7 prosenttia on korkein sitten lamaa edeltävien lukujen vuonna 1990.

– Koulutukseen on panostettava nyt, jotta korkeampi työllisyysaste on mahdollinen. Työpaikat, joihin pääsisi ilman tutkintoa ovat katoamassa. Kaikille alle 25-vuotiaille, joilla ei ole perusasteen jälkeistä tutkintoa, on tarjottava mahdollisuus kouluttautua, Ohisalo linjasi.

Työllisyysastetta tärkeämpää, suorastaan elintärkeää, on ratkaista luontokato ja ilmastokriisi.

 – Ihmiset voivat olla terveitä vain, jos myös planeetan ekosysteemit ovat terveitä. Suomalaista luontoa voimme suojella vain me itse, Ohisalo sanoi puheessaan.

Vihreät haluaa myös parantaa suomalaisen lastensuojelun tilaa.

Koko puhe on luettavissa tästä.

Lue myös:

    Uusimmat