Mainos

Vihreä liitto jatkaa hallituksessa

Vihreä liitto jatkaa toistaiseksi hallituksessa.

Puolueen valtuuskunta ja eduskuntaryhmä päättivät asiasta yhteiskokouksessaan tänään Helsingissä. Ratkaisuun päästiin äänestysten jälkeen.

Voitolle selvisi puolueen hallituksen ehdotus, jonka mukaan valtuuskunnan ja eduskunnan yhteiskokous arvioi hallitusyhteistyön jatkamisen edellytykset, kun eduskunnan kanta Teollisuuden Voiman ydinvoimahakemukseen on selvillä. Jos eduskunta hylkää hakemuksen, yhteiskokousta ei kutsuta koolle.

Kansanedustaja Erkki Pulliainen esitti, että vihreät olisivat lähteneet hallituksesta heti. Hänen ehdotuksensa kaatui äänin 38-6. Pulliainen ei saanut taakseen muita eduskuntaryhmän jäseniä.

Valtuuskunnan varapuheenjohtaja Sampsa Heinonen esitti tämän jälkeen, että vihreä liitto jatkaisi hallitusyhteistyötä riippumatta eduskunnan kannasta. Tämä esitys kaatui luvuin 37-5. Kaksi kokousedustajaa äänesti tyhjää.

Äänestyksiä edelsi kolme ja puoli tuntia kestänyt keskustelu. Keskustelua kehuttiin erittäin korkeatasoiseksi. Kokous käytiin suljettujen ovien takana, eikä keskustelun sisällöstä juuri kerrottu julkisuuteen.

(MTV3-STT)

Vihreiden ja palkansaajajärjestö SAK:n välinen nokittelu lisäydinvoimasta ja sähkönkulutuksesta sai tänään jatkoa.

(kymmenen uutiset 03.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.