Vihdoin! Teemu Sunisen sopimus julkistettiin

Teemu Suninen ajaa kaudella 2022 seitsemän MM-rallia Hyundain Rally2-auton puikoissa.

Suomalaiskuskin kausi alkaa toukokuun lopulla Portugalin MM-rallista. Sunisen lisäksi Hyundain i20 N Rally2 -autolla seitsemän MM-rallin ohjelman ajaa paraguaylainen Fabrizio Zaldivar.

Korealaisvalmistajan Rally2-toimintaa pyörittää myös kaudella 2022 virolainen RedGrey-tiimi, jossa taustalla vaikuttavat Ott Tänak sekä Markko Märtin. Tallin kunnianhimoisena tavoitteena on valloittaa WRC2-luokan mestaruus tällä kaudella.

– Olen erittäin innoissani, että pääsen taas Hyundain talliin mukaan ja vieläpä ajamaan täyden kauden WRC2-luokassa. Mikko (kartanlukija Markkula) ja minä saimme autosta jo pienen maistiaisen viime vuonna Kataloniassa, jossa olimme toisia, Suninen summaa.

– Minulle oli tärkeää, että pääsemme testaamaan säännöllisesti ja kehittämään autoa. Sen vuoksi päädyin tähän sopimukseen. Minulla on nyt mahdollisuus rakentaa tästä kilpailukykyinen paketti ja kasvaa myös itse kuskina, Suninen jatkaa.

Suninen vaihtoi viime kaudella M-Sport Fordin tallista Hyundaille. Taustalla oli idea saada jumittuneelle uralle uusia tuulia. Monzan MM-rallissa Suninen pääsi jo viime marraskuussa Hyundain WRC-auton rattiin, mutta tällä kaudella luvassa on siis lähinnä kisoja WRC2-luokassa. 

Vaikka WRC2-luokka on perinteisesti ollut Skodan ja Volkswagenin temmellyskenttä, toivoo tallipomo Julien Moncet Hyundailta tasonnostoa myös MM-sarjan kakkosluokassa.

– Moottoriurheilutoimintamme kannalta on kriittisen tärkeää, että olemme mukana WRC2-luokassa. Siellä voimme kehittää tulevaisuuden kuskeja sekä tehdä asiakasautostamme lajin parhaan. On hienoa, että Teemu on jälleen meidän riveissämme, sillä hänen debyyttinsä Rally2-autollamme oli vaikuttava, Moncet hehkuttaa.

– Uskon, että Teemun ja Fabrizion avulla voimme tuoda WRC2-luokan mestaruuden tallillemme tänä vuonna, Moncet uhoaa. 

Lue myös:

    Uusimmat