Vihdoin hyviä uutisia koronaviruksesta: Kiinassa uusia viruskuolemia vähemmän kuin yhtenäkään päivänä tässä kuussa

6:43
Jopa 10 prosenttia väestöstä on tällä hetkellä karanteenissa koronavirusepäilyjen vuoksi.

Tiistain kuolemantapausluvut Kiinassa ovat matalammat kuin yhtenäkään päivänä koko helmikuussa.

Kiinassa on koronavirukseen kuollut jo lähemmäs 1 900 ihmistä. Maan terveysviranomaiset ovat kertoneet hieman alle sadasta uudesta kuolemasta.

Viranomaiset raportoivat päivittäin uusista tartunnoista ja kuolemista.

Koko maassa virustartunnan on saanut yli 72 400 ihmistä.

Tiistaina kerrottiin 1 886 uudesta tartunnasta Kiinassa. Luku on myös matalampi kuin yhtenäkään aikaisempana päivänä tässä kuussa.

Hongkongilaisen South China Morning Postin mukaan yli 12 600 on toipunut tartunnasta.

Tulkintojen kanssa tulee olla varovainen

Kiinan terveysministeriön mukaan laskevat luvut kertoisivat siitä, että tartuntojen leviäminen on saatu hallintaan. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan tulkintojen kanssa tulee kuteinkin olla hyvin varovainen.

– Kehityssuunnat voivat muuttua, kun uudet väestöt altistuvat. On liian aikaista sanoa, jatkuuko raportoitu lasku. Kaikki skenaariot ovat yhä mahdollisia, WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi maanantaina toimittajille.

Suurin osa kuolleista ja tartunnan saaneista on Hubein maakunnassa, jonka suurimmasta kaupungista Wuhanista viruksen uskotaan lähteneen leviämään joulukuun lopussa.

Joulusaarella karanteenissa olleita pääsi kotiin

Useita Joulusaarella eristettynä olleita australialaisia on pitkän odottamisen jälkeen päässyt pois karanteenista, kertoo muun muassa australialainen SBS.

Joulusaarella oli eristettynä yli 200 Hubeista evakuoitua australialaista. Kymmenet odottavat yhä paluuta Australiaan. SBS:n mukaan kenellekään ei diagnosoitu tartuntaa.

Japanin Jokohamassa koronaviruksen vuoksi eristyksissä olevalta Diamond Princess -alukselta raportoitiin eilen 99 uudesta koronatartunnasta.

Alukselta evakuoidut yhdysvaltalaiset palasivat maanantaina kotimaahansa, jossa he joutuvat kahden viikon karanteeniin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.