Vihdoin: Hondalta tulossa uusia turbomoottoreita

Honda on pitäytynyt muiden japanilaisvalmistajien kanssa pitkään vapaasti hengitävissä moottoreissa. Tänä vuonna esitellyn Honda Civic Type R:n uusi turbomoottori oli pelinavaus tällä alueella ja seuraavan sukupolven Civic saa turbot jo perusmallistoon.

Honda on ilmoittanut esittelevänsä vuodelle 2017 esiteltävään uuteen 10. sukupolven Civiciin kaksi täysin uutta turbomoottoria. Kooltaan 1,0- ja 1,5-litraiset VTEC TURBO -moottorit jatkavat Hondan kasvavaa Earth Dreams Technology -sarjaa. Moottorien kerrotaan sijoittuvat luokkansa kärkeen tarkastellessa suorituskykyä ja taloudellisuutta.

Moottorit perustuvat kokonaan uudelle rakenteelle. Turbojen nopea vaste ja moottorien sisäiset vastukset ovat olleet tärkeimpien kriteerien joukossa moottorien kehittämisessä. Tämän lisäksi moottorit ovat luonnollisesti varustettu muuttuvalla venttiilien ajoituksella sekä suoraruiskutuksella.

Uusi Honda Civic ja uudet moottorit esitellään ensi syksynä. Viisiovinen malli tullaan valmistamaan Hondan Iso-Britannian tehtaalla Swindonissa, ja auto tulee Euroopan markkinoille alkuvuodesta 2017.

Lue myös:

    Uusimmat