Viestimitali pelasti jättikatastrofilta, Jari Isometsä pettyi rajusti Suomen MM-suoritukseen – "Ei oltu lähelläkään"

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
MTV Urheilun kisatiimi paketoi MM-kisojen annin.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä on pettynyt Suomen joukkueen kokonaissuoritukseen sunnuntaina päättyneissä MM-kisoissa.

Suomen saldo Planican MM-kisoista jäi yhteen mitaliin. Suomen viestimiehet toivat palkintokaappiin täytettä hopeisten mitalien myötä, mutta muutoin tuliaiset jäivät laihoiksi.

Ennen MM-kisoja mitaliodotuksia oli enemmän – jopa henkilökohtaisillakin matkoilla. Henkilökohtaiset matkat eivät kuitenkaan tuoneet toivottuja tuloksia.

– Kun katsotaan meidän sijoituksiamme, niin emme olleet henkilökohtaisilla matkoilla edes lähellä mitalia oikeastaan. Ei Iivokaan tänään ollut oikeastaan tuolla taktiikalla ja hiihtämisellä lähelläkään mitalia, Isometsä summaa.

Suomen joukkueella oli yksi yhteinen ongelma. Oikeastaan yksikään hiihtäjä ei ollut MM-kisoissa kauden parhaassa kunnossaan.

– Aika moni muu hiihtäjä ei ollut kerta kaikkiaan kunnossa. Remi Lindholm, jolta odotetaan läpilyöntiä, hiihti kauden huonoimmat hiihtonsa. Se oli myös iso pettymys, ettei naiset saaneet yhtään mitalia.

– Koko Suomen joukkueen osalta näytti siltä, ettei kunnon ajoitus ollut kohdallaan. Emme olleet parhaimmillaan. Monelle huippukunto ajoittui Rukan maailmancupiin ja siitä seuraavaan. Davosista alkoi jo alamäki, Isometsä summaa.

Isometsä kuvaa Suomen MM-suoritusta kauttaaltaan erittäin mollivoittoiseksi. Vain miesten viestihopea pelasti Suomen tylyltä katastrofilta.

– Onneksi tuli viestimitali. Ilman sitä tämähän olisi ollut suorastaan kamalaa. Täytyy siitä antaa pojille iso kiitos, että hehän pelastivat koko kisat. Tai eivät ehkä pelastaneet, mutta antoivat balsamia haavoille. Pahin katastrofi tuli kuitattua sillä pois, mutta ei se sitä isoa kuvaa kirkasta plussan puolelle.

Lue myös:

    Uusimmat