Mainos

Vierailiko kuollut läheisesi unessasi? Meedio ja neurotieteilijä selittävät ilmiötä

Kuolleesta läheisestä uneksiminen voi olla hyvin todentuntuinen kokemus – näin meedio ja neurotieteilijä selittävät ilmiötä. 

Kuolleen läheisen vierailu unessa voi askarruttaa pitkäänkin – voiko uni olla totta, vai onko tämä vain osa surutyötä? Neurotieteilijä Patrick McNamaran mukaan tällaiset unet ovat hyvin yleisiä. 

– Vanhempani kuolivat vuosikymmen takaperin noin vuoden erotuksella toisistaan. Noin kuusi kuukautta kummankin poistumisen jälkeen näin vähintään yhden eläväisen unen, jossa he olivat joko yhdessä tai yksin, McNamara kirjoittaa Psychology Today -sivustolle kirjoittamassaan blogikirjoituksessa. 

McNamaran mukaan unet olivat erittäin todentuntuisia ja intensiivisiä, ja hän koki vahvasti, että hänen vanhempansa olivat vierailleet hänen luonaan. 

Meedio Lauri Mooren mukaan kuolleet läheisemme ottavat meihin yhteyttä unien avulla. 

– Jos minä en pystynyt luopumaan siitä ajatuksesta, että vanhempani vierailivat luonani ja kommunikoin heidän kanssaan, miten vahva ajatus voisikaan olla maallikon mielessä? Minä kuitenkin tutkin unia tieteellinen ja skeptinen näkökulma vahvasti ajatuksissani, hän kirjoittaa.

McNamaran mukaan tämänkaltaiset unet ovat yksi syy, miksi niin moni uskoo kuoleman jälkeiseen elämään. 

Unitutkija viittaa kalifornialaisinstituutissa (Institute of Transpersonal Psychology) väitelleen  Jennifer E. Shorterin tutkimuksiin tämänkaltaisista unista ja kertoo, että tutkimuksen mukaan niissä on usein hyvin samanlaisia piirteitä. 

– Kuolleet ilmestyivät yleensä nuorempina ja terveempinä, kuin mitä he olivat kuollessaan, ja he halusivat lohduttaa uneksijaa: "Olen kunnossa ja edelleen luonasi". Nämä viestit lähetettiin yleensä telepaattisesti, ei sanoin.


Unen näkeminen voi olla osa surutyötä. 

McNamara kirjoittaa myös, että unet olivat yleensä hyvin selkeitä, eivätkä sekavia rakenteeltaan, kuten unet yleensä. Lisäksi ne olivat hyvin todentuntuisia ja intensiivisiä, uneksijat yleensä kokivat vierailun olleen totta herätessään. 

– Uneksija myös aina muuttuu kokemuksen jälkeen. He päättelevät kokemuksen olleen osa suruprosessia tai laajempi hengellinen kokemus, hän kirjoittaa. 

Ammattimeedio: Läheisemme vierailevat luonamme

Lauri Moore on ammattimeedio, jonka mukaan läheisen näkeminen unessa kertoo enemmän kuin arvaatkaan.

Mooren mukaan se voi olla menehtyneen rakkaan tapa kertoa rajan takaa, että kaikki on hyvin. 

– Ihmiset kysyvät minulta usein unistaan, joissa he ovat nähneet kuolleen läheisensä. Usein he ovat näistä unista huolissaan, sillä he kokevat, että rakkaan ihmisen oli tarkoitus jättää heille viesti, jota he eivät ymmärrä, Moore kertoo julkaisemallaan videolla. 

Mooren mukaan unessa nähty vierailu on totta. Hän uskoo, että läheinen todella pyrkii jättämään viestin ja haluaa käydä luonasi. 

– Vierailu voi tarkoittaa, että he ovat esimerkiksi päässeet rajan yli ja ovat nyt kunnossa, tai että he voivat hyvin. Hän voi myös pyrkiä varoittamaan sinua ja silloin läheisesi näyttäytyy tavalla, joka ei ole hänelle luonteenomainen. 

Moore muistuttaa, että läheisten näkeminen ei ole mitenkään tavatonta, vaan sitä tapahtuu paljon. 

– Sitä tapahtuu minullekin ja sitä tapahtuu paljon, hän naurahtaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja