Mainos

Vienti väheni 11 prosenttia

Vienti supistui tullihallituksen julkistamien ennakkotietojen mukaan elokuussa 11 prosenttia viime vuoden vastavasta ajasta. Tammi-elokuussa vienti ylitti vielä hivenen viime vuoden tason. Kauppataseen ylijäämä pysyi korkeana, sillä tuonti on supistunut viennin tahtiin.

Viennin arvo oli ennakkotietojen mukaan elokuussa 21,4 miljardia markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 23,9 miljardia markkaa. Tuonti supistui elokuussa 9 prosenttia 16,2 miljardiin markkaan. Kauppataseen ylijäämä oli elokuussa 5,2 miljardia markkaa oltuaan vuotta aiemmin 6,1 miljardia markkaa. Heinäkuusta vienti kasvoi 1,0 miljardia markkaa.

Alkuvuona viennin arvo nousi ennakkotietojen mukaan 185 miljardiin markkaan, kun se viime vuoden tammi-elokuussa oli 184,4 miljardia markkaa. Tuonnin arvokin pysyi edellisvuoden tasolla ja oli 139,4 miljardia markkaa. Viennin ennätyskasvu katkesi kansainvälisen kysynnän laskun myötä toukokuussa. Vielä ensimmäisellä neljänneksellä vienti kasvoi keskimäärin runsaan yhdeksän prosentin vauhtia.

Toukokuussa vienti supistui 12 prosenttia, kesäkuussa 4 prosenttia ja heinäkuussa 10 prosenttia viime vuodesta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.