Mainos

Vienti jämähti maaliskuussa vuoden takaiselle tasolle

Tavaraviennin arvo jämähti maaliskuussa vuoden takaiselle tasolle, kertoo Tulli. Koko alkuvuoden aikana viennin arvo pysyi kuitenkin Tullin ennakkotilaston mukaan kuuden prosentin kasvussa.

Viennin arvo oli maaliskuussa hieman yli 5,4 miljardia euroa. Tuonnin arvo supistui kolme prosenttia ja oli arvoltaan hieman yli 5,5 miljardia euroa.

Tuonti väheni tammi-maaliskuussa kaksi prosenttia vuoden takaisesta.

Maaliskuussa Tulli tilastoi laskua sähköteknisten koneiden ja laitteiden sekä kemianteollisuuden tuotteiden viennissä. Myös metallien vienti väheni.

Sen sijaan teollisuuden koneiden ja laitteiden, sellun, sahatavaran sekä kojeiden ja mittareiden vienti kasvoi. Kuljetusvälineiden eli suurimmaksi osaksi Uudenkaupungin tehtaan mersujen vienti lisääntyi jälleen.

Tuonnissa malmien ja sahatavaran arvo kasvoi maaliskuussa, mutta muiden arvoltaan suurimpien ryhmien tuontiin tilastoitiin laskua.

Vienti muihin EU-maihin vuoden takaisella tasolla

Vienti EU-maihin säilyi maaliskuussa viime vuoden tasolla, mutta tuonti EU:sta laski kaksi prosenttia. Vienti EU:n ulkopuolelle ei myöskään juuri muuttunut viime vuodesta. Tuonti EU:n ulkopuolelta laski viisi prosenttia verrattuna viime vuoden maaliskuuhun.

Maaliskuun luvut kaupankäynnissä muiden EU-maiden kanssa erosivat jyrkästi tammi- ja helmikuussa. Maaliskuusta huolimatta ensimmäisen vuosineljänneksen aikana vienti EU-maihin kasvoi kahdeksan prosenttia. Vienti EU:n ulkopuolelle kohosi tammi-maaliskuussa kolme prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja