Vieläkö muistat Voittopotti-juontaja Tony Hällforsin? Legenda punaisista nahkastringeistä jäi elämään: "Kuulen edelleen viikoittain"

Tony Hällfors kaipaa juontotehtäviä.

Voittopotti-juontajana julkisuuteen noussut Tony Hällfors muistelee uransa alkumetrejä nostalgisuudella. Erityisesti kansan mieleen on jäänyt Hällforsin juontaman livelähetyksen puhelu, joka käsitteli punaisia nahkastringejä.

– Olin Viking Linella viihdeisäntänä ennen tv-juontoja. Sitä kautta minut bongattiin juontamaan peliohjelmia Maikkarille. Ne olivat ensimmäisiä juttuja, joissa olin tv:n puolella juontamassa, Hällfors muistelee MTV Uutisille.

Voittopotin juontajalla huono päivä -videota on katsottu Youtubessa yli kolme miljoonaa kertaa. Neljätoista vuotta on kulunut, ja tapauksesta kuulee edelleen viikoittain, hän naurahtaa.

Pystyt katsomaan videon  täältä.

Legendaariseksi nousseen videon aikaan Hällfors oli tehnyt tv-töitä jo muutamia vuosia. Työt jatkuivat tapauksesta huolimatta.

– Jatkoin juontohommia tämänkin tapauksen jälkeen. Teinköhän niitä hommia noin 5-6 vuotta. Viimeiset vuodet toimin ohjelman apulaistuottajana ja ohjaajana.

Nykyisin yrittäjänä toimiva Hällfors on viihtynyt viime vuodet tv-tuotannoissa – tosin kameran takana. Työkokemusta on kertynyt suuremmista tuotannoista kuten Putouksesta, Big Brotherista ja MasterChefistä.

– Yli kymmenen vuotta olen ollut studio-, ja apulaisohjaajana näissä tuotannoissa, Hällfors kertoo.

– Itselläni on kaksi omaa yritystä. Tuotantoyhtiöni kanssa teemme paljon mainoksia, pilottijaksoja ja kaikkea videoalaan liittyvää. Lisäksi meillä on oma lastenvaatemallisto, jota vaimoni pyörittää kuitenkin pääosin. Itse teen studio-, ja apulaisohjaajan töitä enimmäkseen, hän selventää.

Vaikka Hällfors on viihtynyt viime vuodet kameran takana, ei hän kieltäytyisi juontotöistä sopivan projektin sattuessa kohdalle.

– Peliohjelmiin en enää lähde mukaan, mutta juontohommat kiinnostavat edelleen. Olen juontanut 1500 tuntia suoria lähetyksiä ilman käsikirjoitusta, joten se luonnistuu helposti.

Varsinaista unelmatyötä ei ole, mutta erityisesti realityohjelmat ja radiotyöt kiinnostaisivat.

– Realitytuotannoissa, kuten Selviytyjissä, olisi mukavaa olla mukana. Lähtisin myös Putousta juontamaan pyydettäessä ilomielin. Näin puhetyöläisenä myös radiotyöt kiinnostaisivat, mutta toistaiseksi oikeanlaista tilaisuutta ei ole auennut.

Käsikirjoitus on Hällforsille tuttua puuhaa. Realityohjelmassa työskentely toisi kuvioon pientä vaihtelua.  

– Niissä on aitoja oikeita ihmisiä. Sitä kautta pääsisi näkemään aitoja tilanteita. Makuni tv-ohjelmiin on laaja. Tärkeintä kuitenkin olisi, että tuotanto olisi laadukas.

Perheonnea Nummelassa

Nykyisin Hällfors on aviomies ja kolmen lapsen isä.

– Minulta löytyy vaimo ja kolme lasta. Viime kesänä saimme talomme rakennettua ja olemme viihtyneet kyllä hyvin.

Perhe on asettunut Nummelaan. Paikasta on tullut heille rakas.

– Nummela on täydellinen paikka lastenkasvatukseen. Helsinki ja työt ovat lähellä, mutta tarpeeksi kaukana. Täällä on rauhallista, jonka lisäksi luonto ja urheilumahdollisuudet ovat lähellä, hän päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja