Videot: Näin Hersonissa juhlitaan kaupungin vapauttamista venäläisvalloittajalta

Hersonissa juhlitaan ukrainalaissotilaiden paluuta kaupunkiin – katso juhlatunnelmat ympäri kaupunkia 1:27
Katso video: Hersonissa on tänään aihetta juhlaan.

Ukrainan joukot ovat päässeet Hersonin kaupungin keskustaan Venäjän joukkojen vetäydyttyä alueelta. Kaupungissa kuvatuilta videoilta käy ilmi, että kaupunkilaisia on kerääntynyt juhlimaan vapautumistaan valloittajalta kaupungin keskustaan.

Etelä-Ukrainassa sijaitsevan Hersonin keskustaan on kerääntynyt väkijoukko juhlimaan venäläismiehittäjän lähtöä. Väkeä on kerääntynyt ainakin kaupungin hallintorakennuksen edustalle.

Ukrainan joukot ovat myös nostaneet Ukrainan lippuja salkoihin ympäri kaupunkia.

Ukrainan armeija kertoi myös hetki sitten joukkojensa edenneen Dnepr-joen länsirannalle.

Sosiaalisessa mediassa leviää runsaasti videoita ihmisten ilosta. Muun muassa Bellingcatin johtavan Venäjä-tutkijan Christo Grozevin tviittaamalla videolla nähdään siviiliautoilla Hersonin keskustaan saapuvien ukrainalaissotilaiden riemukas vastaanotto.

Räjähdeansojen etsintä käynnissä

Hersonin asukkaita kehotetaan pysyttelemään kodeissaan siihen saakka, että kaupunki on tutkittu mahdollisten sinne jääneiden venäläisjoukkojen ja räjähdeansojen varalta.

Aiemmin tänään Venäjän puolustusministeriö ilmoitti uutistoimisto TASSin mukaan Venäjän joukkojen vetäytyneen kokonaan Hersonista.

Venäjä kuitenkin hämmensi tänään ilmoittamalla, että kaupunki kuuluisi yhä Venäjälle vetäytymisestä huolimatta.

Lähellä Krimin niemimaata sijaitseva Herson on yksi Ukrainan alueista, jotka Venäjän presidentti Vladimir Putin on laittomasti liittänyt Venäjään.

*Päivitys kello 21.03: Lisätty videoita Twitteristä.

Lue myös:

    Uusimmat