Videolla: näin dramaattisesti akun vaihto uuteen voi parantaa iPhone 6s:n suorituskykyä

Applen iPhone 6:ssa ja uudemmissa, myös iPhone SE:ssä on vielä parhaillaan pakotettuna päällä toiminto, joka vähentää heikentyneillä akuilla varustettujen puhelinten yllättäviä sammumisia mutta vaikuttaa samalla merkittävällä tavalla heikentävästi suorituskykyyn.

iPhonen hidastamisesta nousi kohu jo loppuvuodesta. Sittemmin Apple myönsi virheensä uudesta toiminnosta tiedottamisessa, laski merkittävästi iPhonen akunvaihdon hintaa sekä tuo pian laajasti julkaistavassa, jo testiversioina nähdyssä iOS 11.3 -käyttöjärjestelmäversiossa mahdollisuuden suorituskykyä hidastavan toiminnon poiskytkemiseen asetuksissa.

Jo aiemmin on raportoitu, kuinka akun vaihtaminen uuteen voi merkittävästi parantaa ikääntyneiden iPhone-mallien suorituskykyä. Uudella akulla suorituskykyä sammumisten estämiseksi rajoittava toiminto poistuu käytöstä.

Nyt Bennett Sorbo on julkaissut YouTubessa mielenkiintoisen vertailuvideon omasta iPhone 6s -puhelimestaan vanhalla ja uudella akulla varustettuna. Ero on merkittävä useimmissa eri tehtävissä. Suorituskyky heikentyneen ja uuden akun iPhone 6s:n välillä kasvaa sitä suuremmaksi, mitä raskaammista tehtävistä on kyse. Suorituskyvyn mittaussovellus GeekBench antaa heikentyneellä akulla varustetun iPhone 6s:n tulokseksi vain 2 485 pistettä verrattuna uudella akulla vauhditettuna saavutettuun 4 412 pisteeseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja