Video: Venäjä väittää torjuneensa dronehyökkäyksen Moskovaan

Venäjän väitetysti torjuma dronehyökkäys Moskovaan tallentui kameralle 0:20
Väitetty iskun torjunta tallentui autokameran videolle.

Venäjä väittää torjuneensa kahden dronen hyökkäysyrityksen Moskovan länsipuolella maanantain ja tiistain välisenä yönä. Asiasta kertoo Moskovan pormestari Sergei Sobjanin.

Maan puolustusministeriö puolestaan väittää pudottaneensa kaksi Ukrainan dronea Brjanskin alueella Länsi-Venäjällä. Väitteistä uutisoi muun muassa Venäjän valtiomedia Tass.

Tiistaiaamuna 22. elokuuta kuvattu autokameravideo näyttää rakennusten hehkuvan oranssina, kun väitetysti ukrainalainen drone iski Moskovan läheiseen kaupunkiin. Reuters pystyi paikantamaan videomateriaalin yrityskylttien, rakennusten ja tienrakenteiden perusteella kuvista ja satelliittikuvista.

Venäjän mukaan dronet tai niiden pudottaminen eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Tietoja ei ole vahvistettu, eikä Ukraina ole niitä tiettävästi kommentoinut.

Ukrainan tekemiksi uskotut dronehyökkäykset Venäjän kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisäpuolelle ovat tällä hetkellä käytännössä päivittäisiä.

Ukraina ei ole Venäjälle tai Krimille tehtyjä hyökkäyksiä suoraan juuri kommentoinut. Nimettömät ukrainalaisviranomaiset ovat kuitenkin joidenkin iskujen jälkeen vahvistaneet ukrainalaismedioille ja kansainväliselle lehdistölle Ukrainan olleen iskujen takana.

Lue myös:

    Uusimmat