Mainos

VIDEO: Uusi suomalainen turvalaite estäisi sadat keittiöpalot

Suomessa sattuu vuosittain yli 850 keittiölieden aiheuttamaa tulipaloa. Suomalaisyrityksen mukaan palot voitaisiin estää uudenlaisella turvalaitteella.

Kodin turvalaitteita valmistava Innohome on tuomassa markkinoille uudenlaisen liesivahdin, jonka tarkoituksena on havainnoida lieden poikkeava käyttö ja reagoida siihen nopeasti.

– Kun se havaitsee, että siellä on jotain poikkeavaa, niin laite hälyttää radioteitse signaalin ohjainyksikölle, joka on liitetty lieden sähkönsyöttöön ja katkaisee sähköt.

– Sen lisäksi me valvotaan myös lieden käyttöä. Jos tunnistetaan, että siellä ei ole ihminen paikalla, niin siellä käynnistyy myös tämmöinen turva-ajastin, joka tarvittaessa katkaisee lieden sähköt, Innohomen teknologiajohtaja, keksijä Matti Myllykylä kertoo.  

EU-standardiksi?

Norjassa asiaan on suhtauduttu ennaltaehkäisevästi ja liesiturvalaitteet ovat jo pakollisia kaikissa uudisrakennuksissa. Suomessa ohjeistus ja lainsäädäntö keskittyvät sen sijaan palovaroittimiin ja niiden sijoitteluun.

– Tällä hetkellä mennään sillä vapaaehtoisuuden periaatteella ja pitää seurata, mikä se tilanne on ja miten muut pohjoismaat reagoi tähän, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino sanoo MTV Uutisille.

Leinon mukaan on kuitenkin aina parempi, mitä enemmän turvalaitteita tulee markkinoille.

– Mitä enemmän on mahdollisuuksia sinne keittiöön saada niitä erilaisia laitteita ja siitä tiedotetaan, niin silloin kyse on siitä, että se asukas itse voi valita sen sopivimman järjestelmän ja laitteen, jolloin saadaan se toivottu lopputulos, Leino sanoo.

Euroopan Unioni valmisteleekin parhaillaan standardia, joka määrittelisi laitteen käyttöä koko EU-alueella. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.