Mainos

Video: Unkarilainen kuvaaja potki pakolaisia – sai itse potkut

Unkarilainen kuvaaja on saanut potkut töistään sen jälkeen, kun paljastui, että hän on juttukeikkansa aikana potkinut ja kampittannut poliiseja paenneita pakolaisia.

Videolla nähdään, kuinka hän kamppaa maahan lapsi sylissään juoksevan miehen. Toisissa videoissa saman naisen on todettu muun muassa potkivan pakolaistyttöä.

Tilanne sai alkunsa, kun satoja Syyrian pakolaisia murtautui poliisien läpi Unkarin ja Serbian rajalla. Rajaseudulle muodostui poliisien ja pakolaisten kaoottinen ajojahti, jota useat tv-kuvaajat seurasivat lähietäisyydeltä. 

– Unkarin N1TV-kanavan kuvaaja on osoittanut sopimatonta käyttäytymistä Roszken pisteellä, kanavan johto tiedotti tänään. Olemme lopettaneet hänen työsopimuksensa välittömästi.

Tapaus on jo herättänyt laajaa suuttumusta sosiaalisesssa mediassa. Moni on nähnyt tilanteessa viitteitä Unkarin rajuun maahanmuuttoretoriikkaan. 

Unkarin oikeistohallitus on ottanut varsin kovan linjan maahanmuuttajavirran hallinnassa ja kuvannut heidän uhkaavan sekä Euroopan vaurautta että kristillisiä arvoja. Rajalle on pystytetty uusia piikkilanka-aitoja ja lähetetty sotilaita kontrolloimaan rajaliikennettä. 

Unkari on kuitenkin myös väkimäärissä mitaten yksi ongelmallisimmista maista koko Euroopan maahanmuuttajakriisissä. Maahan on tullut lyhyessä ajassa yli 150 000 maahanmuuttajaa lähinnä Lähi-idästä. Viranomaisilla on ollut suuria vaikeuksia saada heidät rekisteröityä ja siirrettyä eteenpäin Euroopan unionin sääntöjen mukaisesti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.