Video: Rankkasade sai Jyväskylän kadut tulvimaan – lähipäivinäkin saattaa tulla vettä kuukauden sademäärien verran

Keski-Suomessa on tänään satanut runsaasti, ja ainakin Jyväskylässä sateet ovat saaneet kadut tulvimaan.

Forecan meteorologin Ilkka Alangon mukaan Jyväskylän seudulla on satanut tänään kokonaisuudessaan noin 20 milliä, ja yhden tunnin aikana satoi noin 10 millimetriä.

Samankaltaisia mittaustuloksia on saatu myös pohjoisemassa. Esimerkiksi Raahen ja Kalajoen lähettyvillä on vettä tullut jopa 15 milliä tunnissa.

Alangon mukaan tämäniltaiset ukkoset heikkenevät yötä kohden, mutta yöllä on yhä odotettavissa sadekuuroja varsinkin maan pohjoisosissa, mutta myös etelässä.

Sateinen, epävakaa sää jatkuu lähipäivinä.

– Säätyyppi ei muutu miksikään, eli hyvin voi tulla ukkoskuuroissa kymmeniä millimetrejä, jopa kuukauden sademäärät, Alanko kertoo.

Todennäköisintä se on Pohjois-Suomessa, mutta mahdollista myös etelämmässä. Etelä- ja Keski-Suomessa on odotettavissa pilvistä ja epävakaista säätä, ja ukkoskuuroja voi muodostua. Loppukesän sadekuuroissa voi sataa runsaita määriä vettä kerralla, mikä taas puolestaan saa katuviemärit tulvimaan.

Ilmamassat ovat kuitenkin lämpimiä. Jopa Oulun korkeudella lämpötila voi nousta ylimmilläään pariinkymmeneen asteeseen, kunnes sateet ehtivät viilentävät ilmaa.

Lue myös:

    Uusimmat