Video: Rankkasade sai Jyväskylän kadut tulvimaan – lähipäivinäkin saattaa tulla vettä kuukauden sademäärien verran

3:26
Jyväskyläläisen Jesse Wellströmin kuvaamalla videolla näkyy, miten autotie tulvii Jyväskylässä Hannikaisenkadulla.

Keski-Suomessa on tänään satanut runsaasti, ja ainakin Jyväskylässä sateet ovat saaneet kadut tulvimaan.

Forecan meteorologin Ilkka Alangon mukaan Jyväskylän seudulla on satanut tänään kokonaisuudessaan noin 20 milliä, ja yhden tunnin aikana satoi noin 10 millimetriä.

Samankaltaisia mittaustuloksia on saatu myös pohjoisemassa. Esimerkiksi Raahen ja Kalajoen lähettyvillä on vettä tullut jopa 15 milliä tunnissa.

Alangon mukaan tämäniltaiset ukkoset heikkenevät yötä kohden, mutta yöllä on yhä odotettavissa sadekuuroja varsinkin maan pohjoisosissa, mutta myös etelässä.

Sateinen, epävakaa sää jatkuu lähipäivinä.

– Säätyyppi ei muutu miksikään, eli hyvin voi tulla ukkoskuuroissa kymmeniä millimetrejä, jopa kuukauden sademäärät, Alanko kertoo.

Todennäköisintä se on Pohjois-Suomessa, mutta mahdollista myös etelämmässä. Etelä- ja Keski-Suomessa on odotettavissa pilvistä ja epävakaista säätä, ja ukkoskuuroja voi muodostua. Loppukesän sadekuuroissa voi sataa runsaita määriä vettä kerralla, mikä taas puolestaan saa katuviemärit tulvimaan.

Ilmamassat ovat kuitenkin lämpimiä. Jopa Oulun korkeudella lämpötila voi nousta ylimmilläään pariinkymmeneen asteeseen, kunnes sateet ehtivät viilentävät ilmaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja