Video: Queenin legendaarinen kappale täyttää 40 vuotta

Queen-yhtyeen kuuluisin kappale Bohemian Rhapsody täyttää lauantaina 40 vuotta.

Kenties yksi maailman tunnetuimmista kappaleista, Queen-yhtyeen Bohemian Rhapsody juhlii tänä viikonloppuna 40-vuotista menestystaivaltaan. 

Lähellä oli, ettei menestyskappale jäänyt studion lattialle pölyttymään: The Mirror -lehti kertoo, että levy-yhtiö EMI:n sekä bändin managerin John Reedin mielestä 5 minuutin ja 55 sekunnin mittainen eeppinen kappale oli liian pitkä saadakseen yhtään radiosoittoa.

Toisin kuitenkin kävi.

Kappale vietti 9 viikkoa musiikkilistojen kärjessä heti julkaisuvuonnaan 1975. Kappale on myynyt maailmalla yhteensä 6,5 miljoonaa kopiota tähän päivään mennessä. 

Kappaleesta on myös tehty lukuisia cover-versioita. Oman tulkintansa kappaleesta on tehnyt esimerkiksi Elton John,Pink, Axl Rose,Robbie Williams, The Royal Philharmonic Orchestra ja jopa The Muppet Show.

Juhlapäivän kunniaksi kappaletta juhlistetaan peräti koko marraskuun ajan ympäri maailmaa. Tulossa on esimerkiksi BBC:n uunituore dokumentti aiheesta.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.