Video näyttää valtavat liekit ja savumassan: Meiran kahvipaahtimon tulipalon sammutustyöt jatkuvat pakkasessa ja tuulessa

Tältä Meiran kahvipaahtimon tulipalo näyttää katolta katsottuna – sammutustyöt edelleen kesken 1:01
Tältä Meiran kahvipaahtimon tulipalo näyttää katolta katsottuna – sammutustyöt edelleen kesken

Meiran kahvipaahtimon ullakolla Helsingissä aamupäivällä syttynyt tulipalo roihuaa edelleen ja levittää sankkaa savua ympäristöön. Tältä tulipalo näyttää kattojen yläpuolelta kuvattuna.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Palo leviää edelleen rakennuksen ullakkorakenteissa, ja sammutustyöt tapahtuvat yläkautta.

– Se on aika hankalassa ontelorakenteessa ja sitä pystyy vain yläpuolelta kattoa avaamalla sammuttamaan. Se on mennyt aina palo-osastosta toiseen, Helsingin pelastuslaitoksen palomestari Sami Lappalainen kertoo.

Palomestarin arvion mukaan sammutustöissä menee vielä ainakin tunnista kahteen.

– Sitten alkavat jälkivartioinnit, Lappalainen sanoo.

MTV paikalla: Meiran kahvipaahtimon tunteja kestänyt palo ei ole vieläkään hallinnassa Helsingissä, sammutusvesi jäätyi 2:16
MTV paikalla: Meiran kahvipaahtimon tunteja kestänyt palo ei ole vieläkään hallinnassa Helsingissä, sammutusvesi jäätyi

Pelastuslaitoksen arvion mukaan sammutustöissä menee vielä tunteja. Omat ongelmansa palon sammutukseen on aiheuttanut pakkassää, jonka takia sammutusvesi on päässyt jäätymään letkustoihin.

Palava rakennus on evakuoitu. Lähialueen asukkaita kehotetaan runsaan savunmuodostuksen takia pitämään ikkunat ja ovet suljettuina ja ilmastointi pois päältä.

Paikalla on yhä useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Tilanteesta on liikenteelle haittaa ainakin Aleksis Kiven kadulla, Teollisuuskadulla, Fleminginkadulla ja Sturenkadun ympäristössä. 

Lue myös:

    Uusimmat