Video näyttää, kuinka sadevesi riivasi Jyväskylän keskustaa – paikallinen yrittäjä vedenpaisumuksesta: "Asiakkaat tulivat takaovesta, ettei tarvinnut uida"

0:19
Hanne Pakkasen kuvaama video näyttää Jyväskylän keskustan tulvan kaikessa komeudessaan.

Jyväskylän keskustassa ukkoskuuro sai ajotiet tulvimaan, ja autoilijat taittoivat matkaansa veden ympäröimänä. Lukijan MTV Uutisille lähettämä video näyttää, kuinka tulvavesi yltää lähes polviin saakka.

Hanne Pakkanen oli tänään kahden tienoilla Jyväskylän keskustassa sijaitsevalla tatuointistudiollaan piirtelemässä, kun taivaalta kuuluva jyrinä havahdutti tatuointiyrittäjän.   

– Ensimmäisten jyrinöiden jälkeen ei mennyt kuin vartti, kun tilanne on tuo, mikä videolla on, Pakkanen kertoo.

Pakkasen mukaan Jyväskylässä ukkosti todella kovaa ja vesi ulottui jalankulkijoilla pohkeeseen asti.

– Kyllä se sen verran kovaa tuli, että keskustassa betonitalojen seinätkin kaikui. Asiakkaat tulivat takaovesta, että ei tarvinnut uida tulvan keskellä, Pakkanen kuvailee jyrinää.

Huomio ajonopeuksiin

Suomen eteläosassa voimakkaat ukkoskuurot ja -puuskat ovat heikentäneet tänään ajokeliä, kertoo STT. Iltapäivällä tiesää oli huono aluksi Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä, mistä ukkosrintama oli etenemässä kaakon suuntaan.

Päivystävä meteorologi arvioi STT:lle, että ukkossateet poistuvat Kaakkois-Suomen kautta Venäjälle viimeistään puoleenyöhön mennessä.

Salamointi ja rankkasateet saivat alkunsa, kun lännestä saapumassa oleva viileämpi säärintama kohtasi Etelä-Suomen yllä olleen hellekelin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja