Video: Mies yritti puhua itseään sisään ravintolaan 40 minuuttia, portsari vastasi niskalenkillä – Tuomittiin tuhansien korvauksiin

Järjestyksenvalvoja sai sakot liiallisesta voimankäytöstä 1:13

Kuopiolaisravintolan järjestyksenvalvoja tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa sakkoihin tämän kaadettua ravintolan asiakkaan liiallisella voimalla maahan. 

Video: Tämä niskalenkki toi järjestyksenvalvojalle tuomion pahoinpitelystä.

Vuonna 1985 syntynyt järjestyksenvalvoja tuomittiin lokakuun alussa pahoinpitelystä kuopiolaisravintolan edustalla sattuneesta nujakasta.

Tilanne tallentui valvontakameraan. Pahoinpitelyn uhri oli pyrkinyt sisään ravintolaan seurueen mukana, mutta järjestyksenvalvoja ei ollut päästänyt tätä sisälle. Mies oli päihtynyt.

Yritti 40 minuuttia päästä sisään ravintolaan

Mies oli jäänyt ravintolan ovelle 40 minuutiksi keskustelemaan järjestyksenvalvojan kanssa asiasta. Videolla näkyy, miten mies esimerkiksi ottaa puhelimellaan valokuvia järjestyksenvalvojasta ja heristelee sormeaan tätä päin useaan otteeseen.

Mies kertoi käräjäoikeudessa pöytäkirjan mukaan, että hänen menettelynsä "on voinut vähän provosoida, kun oli jaksanut niin kauan yrittää pyrkiä sisälle".

Lopulta järjestyksenvalvoja oli päättänyt käyttää voimaa saadakseen miehen pois ravintolan ovelta.

Kaatuessaan miehen kasvot osuivat porrasritilään ja hän sai tilanteesta haavoja kasvoihinsa. Hänelle jäi tapauksesta kasvoihin pysyvä jälki.

Miehen mukaan hänellä oli lähtenyt tilanteessa taju.

Järjestyksenvalvoja kiisti rikoksen

Järjestyksenvalvoja kiisti rikoksen, katsoen kyseessä olleen tarpeellinen ja sallittu voimakeino tilanteen rauhoittamiseksi. Oikeus ei ollut samaa mieltä, vaan katsoi ovella pitkään puhumassa olleeseen mieheen kohdistetut voimakeinot kohtuuttomiksi.

– Tallenteelta ei ilmene, että [mies] olisi pyrkinyt tekemään mitään hyökkäystä [järjestyksenvalvojaa] kohti.

Järjestyksenvalvoja tuomittiin pahoinpitelystä 50 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoitti 1600 euron rangaistusta. 

Lisäksi järjestyksenvalvoja ja tämän työnantajana toiminut turvallisuusalan yritys määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan miehelle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1000 euroa, pysyvästä kosmeettisesta haitasta 3000 euroa, ansionmenetyksestä 1000 euroa ja vaurioituneista vaatteista 100 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat