VIDEO: Lorenz Backman burn outistaan: En jaksanut edes kävellä

Lorenz Backman on kokenut niin vaikean burn outin, että edes kävelemiseen ei riittänyt voimia. Parantuminen alkoi lomasta ja omien ajattelutapojen ja roolien uudistamisesta.

Näyttelijä-juontaja Lorenz Backman kertoo aamun Huomenta Suomessa avoimesti burn outistaan. Hän ei pitänyt huolta jaksamisestaan, kun työ alkoi käydä raskaaksi, ja kohtasi rajansa.

– Yhtenä päivänä se vaan meni yli. Voimavarani eivät riittäneet mahdottomissa työolosuhteissa. Sitten vihelsin pelin poikki, Backman kertoo.

– Olin nukkunut huonosti ja tehnyt paljon töitä. Aloin tuntea sen kehossakin: jalat olivat maitohapoilla enkä jaksanut enää edes kävellä.

Lopulta Backmanin vaimo huolestui ja pyysi miestään hiljentämään tahtia.

– Soitin tarvitsevani sairaslomaa ja jäin kuukaudeksi lomalle.

Se ei kuitenkaan riittänyt. Ajatus töihin paluusta tuntui niin ahdistavasti, että tahtia täytyi hidastaa vielä enemmän. Backman otti koko loppuvuoden vapaaksi.

– Parissa kuukaudessa olin taas kunnossa, mutta koko loppuvuonna tein vain vähän töitä.

Kieltäytymistä harjoiteltiin leikillä

Backman on pyrkinyt tietoisesti muuttamaan ajatteluaan ja pyrkimään pois niistä rooleista, joihin hän on asettunut.

– Normaalisti on sisäistettyjä käsikirjoituksia, joissa tiettyjen ihmisten kanssa käyttäytyy tietyllä tavalla. Aloin tietoisesti kirjoittamaan niitä uudelleen.

Backmanin täytyi opetella sanomaan ”ei”. Harjoittelu alkoi siitä, että hän vastasi ”ei” leikillään silloinkin, kun ei sitä tarkoittanut, mutta leikki auttoi.

– Tajusin, ettei kukaan hylkää minua, vaikka kieltäytyisin.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja