VIDEO: Krista Kosonen nuoruudestaan: Kamppailin pituuteni kanssa

Tänään Huomenta Suomessa vierailleen Krista Kososen syksyyn kuulu näyttelijäntöiden lisäksi myös rooli itsetuntolähettiläänä.

Tänään tiistaina MTV3-kanavan Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut näyttelijä Krista Kosonen on mukana Suomen lasten ja nuorten säätiön Zest-hankkeessa. Nuorten naisten itsetunnon parantamiseen keskittynyt kampanja pyrkii vahvistamaan nuorten minäkuvaa.

Projektin kautta Suomen yläkouluja puhujana kiertänyt Kosonen kertoo MTV.fin haastattelussa pitäneensä kokemusta mielekkäänä ja palkitsevana.

– Se on antanut kauheasti itselle. Häkellyn aina siitä, kuinka fiksuja ja herkkiä nuoret ovat. Kun pääsee sanomaan asioita ääneen, alkaa itsekin pohtia asioita. Se on kauhean palkitsevaa, ja on ollut ihania kohtaamisia, Kosonen kuvailee MTV.fille. 

Itsetunto-ongelmia nuorena

Kosonen kertoo haluavansa kannustaa nuoria naisia terveen minäkuvan luomiseen ja kriittisen medianlukutaidon kehittämiseen. Huomenta Suomen haastattelussa nainen paljasti kärsineensä itsetunto-ongelmista murrosikäisenä myös itse. 

– Venähdin kuusivuotiaana pituutta ja olin lukioon asti muita päätä pidempi. Kamppailin sen kanssa, että olin mielestäni silloin skrode ja poikamainen hongankolistaja. Myöhemmin olen huomannut, että pituuteni on kääntynyt pelkästään positiiviseksi asiaksi. Se on vaikuttanut minäkuvaani tavalla, jota en ole edes tajunnut, siitä on koitunut paljon hyviä asioita. Aloin myös toimia kuten pojat, mikä on todella vapauttavaa, Kosonen paljasti tiistaina Huomenta Suomi-lähetyksessä.   

Kosonen kertoo kokeneensa erityisen tärkeiksi hetket, jolloin nuoret naiset ovat lähestyneet näyttelijää omine kokemuksine ja tarinoineen.

– Joskus minulle tulee juttelemaan tyttöjä, jotka sanovat, että onpa ihanaa, kun sinullakin on ollut samoja kokemuksia. Ne ovat ihania hetkiä, kun nuoret tulevat juttelemaan, Kosonen pohtii MTV.fin haastattelussa.

Kätilö-elokuvan kuvaukset jatkuvat syksyllä

Katja Ketun menestysromaaniin perustuvaa Kätilö-elokuvaa tähdittävä Kosonen purkittaa elokuvan viimeiset kohtaukset syksyn aikana. Ensi-iltansa odotettu elokuva saa syksyllä 2015.

– Kuvaukset jatkuvat marraskuussa, niitä on enää viikon verran jäljellä, Kosonen sanoo. 

Kiireistä näyttelijää työllistävät syksyllä Kätilö-elokuvan kuvausten ja Zest-hankkeen lisäksi myös Kansallisteatterissa pyörivä Vanja-eno -näytelmä. Täystyöllistetty freelance-näyttelijä ei kuitenkaan koe tiivistä työtahtiaan väsyttäväksi.

– Pohdiskelen usein, että vaikka aikataulut tässä työssä ovat välillä mahdottomat, niin näytteleminen on vähän kuin leikkimistä ja se antaa todella paljon. Luulen, että olisin väsynyt, jos olisin kahdeksasta viiteen toimistossa, nainen pohtii.

Putous-sarjassa sen kaikilla viidellä kaudella mukana ollut Kosonen kertoo odottavansa tulevana lauantaina alkavaa Putous-ohjelmaa positiivisella mielellä.

– Tunnen kaikki uudet Putous-tähdet, joukossa on muun muassa kurssikavereitani. Se on edelleen minulle rakas ohjelma, koska olen ollut mukana luomassa sitä. Toivon sarjalle kaikkea hyvää, nainen lopettaa. 

Lue myös:

    Uusimmat