Video: Keinot kovenevat pakolaisten pääsyn estämiseksi Kreikan puolelle – rajavartiosto ampui pakolaisten kumivenettä kohti

0:42
Kreikan aseistautuneet merivartijat ampuivat pakolaisten kumivenettä kohti.

Uutistoimisto Reutersin julkaisemalla videolla näkyy, kuinka Kreikan merivartioston ampumat luodit osuvat pakolaisten kumiveneen viereen meren pintaan.

Kreikan merivartiosto on ottanut rajut keinot käyttöön. Kreikan aseistautuneet merivartijat ampuivat pakolaisten kumivenettä kohti ja viuhtoivat kumivenettä pitkällä, venehakaa muistuttavalla kepillä yrittäen käännyttää Kreikkaan pyrkiviä takaisin Turkin puolelle.

Lisäksi merivartiosto yritti ilmeisimmin vaikeuttaa pakolaisten matkaa tai kaataa pakolaisvenettä kumoon ajamalla aivan niiden veneen vierestä, yrittäen luoda suuria aaltoja huomattavasti pienemmälle kumiveneelle.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on toistanut, että rajat Turkista Kreikkaan pysyvät auki. Samalla hän on varoittanut, että miljoonat pakolaiset ylittävät pian rajan EU:hun.

Brittilehti The Independentin mukaan Erdoganin on todennut, että sadattuhannet ihmiset olisivat jo ylittäneet rajan. Kreikan mukaan rajan on todellisuudessa ylittänyt noin 1000 henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja