Video: Jenni Haukio ryhtyi Aku Ankan tilaajaksi: Värikästä ja särmikästä kieltä

Jenni Haukio kertoi perjantaiaamuna Huomenta Suomessa muun muassa lukutottumuksistaan ja tapaamisesta Barack Obaman kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön vaimo Jenni Haukio, 38, kertoo videohaastattelussa muun muassa taannoisesta kohtaamisesta Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman kanssa New Yorkissa.

– Aina kun matkoilla ollaan, teemme kulttuurivientiä niin paljon kuin suinkin ehditään. Kyllä tuolla maailmalla yritetään pitää suomalaista kulttuuria esillä kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

– Kyllä, ehdimme vaihtaa ajatuksia Obaman kanssa lyhyesti.

Turun kansainvälisten kirjamessujen ohjelmapäällikkönä vuodesta 2012 lähtien toiminut Haukio pohti haastattelussa myös keinoja, miten lukeminen saataisiin taas nuorison suosioon.

– Eräs argumentti on se, että lukeminen kehittää tunneälyä ja tunneäly puolestaan ennustaa lasten ja nuorten menestymistä myöhemmässä elämässä paremmin kuin mikään muu älykkyyden osa-alue. Kannattaa jo itsensä kehittämisen takia tarttua kirjaan.

– Jos emme lue, jäämme paitsi valtavan monista asioista. Lukeminen on rikkautta, se on sivistystä. Se on kaikki.

Leppävirran kirjastossa Pohjois-Savossa oli kesällä Haukion kokoama pöydällinen lukusuosituksia. Pöydältä löytyi muun muassa Aku Ankka.

– Olen Aku Ankan uustilaaja. Lehdessä käytetään monipolvista, värikästä ja särmikästä suomen kieltä. Uskon, että minkä tahansa ikäinen lukija voi kehittää kieltään ja sanavarastoaan Aku Ankkaa lukemalla.

Katso otsikon alta videolta, mitä Jenni Haukio kertoo muun muassa Turun kirjamessuista, kotoa löytyvästä kirjakokoelmasta sekä tulevista Linnan juhlista!

Lue myös:

    Uusimmat