Mainos

Hurja pölypyörre tallentui videolle Tampereella – hiekkapylväs kohosi 30 metrin korkeuteen

0:35

Tampereen Sorsapuistossa eilen iltapäivällä olleet hieraisivat silmiään varmasti kaksi kertaa, kun tuuli nosti yhtä äkkiä maata kymmenien metrien korkuiseksi pylvääksi ja kierrätti pyörrettä useita minuutteja ennen kuin ihmeellinen ilmiö oli ohi.

Tamperelainen Panida Phongpraphan Repo huomasi hiekkapylvään puistossa kolmen aikoihin iltapäivällä. Hän kaivoi nopeasti kännykän esiin ja sai luonnonilmiön tallennetuksi videolle.

– Mietin hetken, mitä ihmettä tapahtuu. Sitten otin kännykän esille ja aloin videoida. Välillä katsoin trombia kamerasta, ja välillä sitä piti ihan omin silmin katsoa, Repo kuvailee tilannetta.

Repo kertoo, että puistossa oli paljon muitakin ihmisiä "trombia" ihmettelemässä. Itse hän ei ehtinyt vinhasti pyörivää hiekkapylvästä edes säikähtää.

– Ehdin vain ajatella, että kyse on jostain maasta tulevasta kaasusta, joka nostaa hiekan ilmaan, Repo naurahtaa.

Hiekkapylväs luikerteli Revon mukaan kentälle kerrostalojen välistä.

– Korkeimmillaan pylväs oli 20–30 metrinen. Ilmiötä kesti noin viisi minuuttia, minkä jälkeen patsas sammui ja hiekat valuivat maahan.

Sää oli Revon mukaan eilen muuten ihan tavallinen aurinkoinen ja poutainen kevätsää. Esimerkiksi tuuli ei ollut normaalia kovempi.

Thaimaasta kotoisin oleva Repo ei ole kertomansa mukaan nähnyt vastaavaa koskaan ennen, vaikka pienemmät hiekkapyörteet ovatkin tuttuja.

Meteorologi: Hurjan näköinen pölypyörre

MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että Tampereella nähty hiekkapylväs oli pölypyörre, joka on tavallinen luonnonilmiö Suomessa. Tämä pyörre oli tosin tavallista korkeampi.

Mannosen mukaan kyseessä ei voi olla trombi, koska keli oli tapahtuma-aikaan kirkas: trombit kehittyvät vain kuuro- tai ukkospilvien yhteydessä.

– Kyllä tuo hurjalta kuitenkin näyttää, Mannonen toteaa videota katsoessaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.