Video: Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat sokkohäistä: ”Luo paineita”

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijat pohtivat hääpäivän jännitystä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman tuoreimmassa jaksossa vietettiin asiantuntijakolmikon muodostamien unelmaparien häitä.

Asiantuntijat pohtivat, millaisia tuntemuksia häihin liittyy, eteenkin, jos kumppanin kohtaa ensimmäistä kertaa vasta alttarilla.

– Tutkimukset osoittavat, että erityisesti jännitystä, ja jopa stressiä luovat tilanteet voivat oikeasti myös liittää ihmisiä yhteen. Eli ne voivat tiivistää paria, psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallio toteaa.

– Nyt on ratkaisevaa se, miten parit osaavat mennä samalle puolelle tänä erittäin jännittävänä päivänä, hän jatkaa.

Samoilla linjoilla on psykologi, psykoterapeutti ja tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

– Samassa veneessä oleminen, tai juuri vihityssä veneessä oleminen tietysti yhdistää ihmisiä. Näkisin, että tässä alttarilla tapaamisessa molemmat ovat tietyllä tapaa samassa tilanteessa, jossa on odotuksia ja paljon kysymysmerkkejä, Saarinen sanoo.

– Tietenkin se tuo painetta, koska on tarve tulla onnistuneeksi pariksi. Kuitenkaan sellaista työkalusalkkua, jolla taatusti voisi onnistua, ei ole kukaan pystynyt kehittämään, hän jatkaa.

Pastori Kari Kanala puolestaan muistuttaa naimisiinmenijöitä siitä, että vastassa on toinen, inhimillisiä tunteita tunteva ihminen.  

– Toinen siinä vierellä on tuntematon, mitä me voimme odottaa siltä ihmiseltä? Ainakin sitä, että hän miettii varmasti samoja kysymyksiä kuin minä, hän on todennäköisesti samassa tilanteessa, mies toteaa.

Katso videolta asiantuntijoiden mietteitä hääpäivään liittyen! 

Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin klo 21! 

Lue myös:

    Uusimmat