Video ei herkille: Leonard istui 16 vuotta syyttömänä vankilassa – nyt poliisi ampui hänet

Video ei herkille: Leonard istui 16 vuotta syyttömänä vankilassa – poliisi ampui nyt miehen 1:53
Video saattaa järkyttää. Video näyttää pysäytystilanteen, joka päättyy ampumiseen.

Yhdysvalloissa Georgiassa poliisi ampui pitkään vankilassa syyttömänä istuneen miehen liikennepysäytyksen yhteydessä maanantaina. Tapauksesta on julkaistu nyt poliisin kojelauta- ja haalarikameran videot. 

Tilanne alkoi, kun poliisi pysäytti lava-autolla kaahanneen Leonard Curen. Konstaapelin mukaan Cure oli kaahannut hänen ohitseen yli 160 kilometrin tuntivauhtia. 

Poliisi nousee autosta ja käskee kovasanaisesta Curea astumaan ulos autosta, mies tottelee. Seuraavaksi poliisi käskyttää Curea laittamaan kädet selkänsä taakse, mutta hän kieltäytyy. 

Tämän jälkeen poliisi komentaa Curen lava-auton taakse ja käskee laittamaan kädet auton perälaudalle. Cure suostuu tähän mutta sitten poliisi käskee jälleen häntä laittamaan kädet selkänsä taa. Cure ei tottele. 

– Kädet selän taakse, tai käytän etälamautinta, poliisi uhkaa. 

Cure kysyy syytä käskylle. Poliisi vastaa miehen olevan pidätetty ja häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä ylinopeudesta. 

Cure ei edelleenkään suostu laittamaan käsiään selkänsä taakse, joten poliisi käyttää etälamautinta. Mies ei tästä tainnu vaan käy käsiksi poliisiin. 

Nujakka jatkuu hetken. Poliisi käyttää pamppuaan mutta epäilty on päästä niskan päälle tappelussa. 

Lopulta poliisi kaataa Curen maahan ja käyttää pistooliaan. Mies saa ampumahaavan vasempaan kylkeen. 

Cure kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin. 

Poliisin julkaisemalla videolla ampumisen ääni on leikattu pois. Poliisin toimintaa tapauksessa tutkitaan. 

Syyttömänä vankilaan

Leonard Cure tuomittiin vuonna 2004 aseellisesta ryöstöstä elinkautiseen. Hänet todettiin 16 vuotta myöhemmin syyttömäksi ryöstöön. Cure sai tästä noin 800 000 euron korvaukset. 

Vapauduttuaan kolme vuotta sitten Cure kiersi puhumassa lukiolaisille, työskenteli turvallisuusalalla, osti talon ja harkitsi lähtevänsä opiskelemaan. 

– Järjestelmä petti hänet aiemmin ja nyt uudestaan. Hänet on kahdesti viety perheeltään, syyttömänä vankilassa istuneita auttavan järjestön edustaja sanoi perheen kanssa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat