VIDEO: Dome Karukoski näyttelijäisästään: Hän on New Yorkin Mielensäpahoittaja

Ohjaaja Dome Karukoski vertasi yhdysvaltalaista isäänsä Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-hahmoon Huomenta Suomen haastattelussa.

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski ja näyttelijä Mari Perankoski kertoivat tänään maanantaina Huomenta Suomessa ensi perjantaina ensi-iltansa saavasta Mielensäpahoittaja-elokuvasta.

Karukoski kertoi samaistuneensa Mielensäpahoittajan sielunmaisemaa pohtiessaan vahvasti omaan isäänsä. Hänen isänsä on yhdysvaltalainen näyttelijä George Dickerson, joka on näytellyt muun muassa elokuvissa Psyko II jaBlue Velvet – ja sinisempi oli yö.

– Isäni asuu New Yorkissa ja on 80-vuotias, mutta hän on Mielensäpahoittaja New Yorkissa. Hän istuu television ääressä 10 tuntia päivässä, sillä hänellä on selkä sen verran huonossa kunnossa, ettei hän pysty kunnolla kävelemään. Hän pahoittaa mielensä ihan kaikesta, mitä televisiosta näkee, ja siitä, että kyllä maailma oli parempi ennen, Karukoski selittää.

– Samaistun siihen, nauran ja myös kosketun hänen kauttaan, hän jatkaa.

Myös Perankoski näkee tarinassa viitteitä normaaliin arkeen. Hän näyttelee elokuvassa Mielensäpahoittajan miniää, jonka luo tämä joutuu muuttamaan vähäksi aikaa.

– Onhan se (miniän) mielenmaisema tavallaan ihan tuttua, ruuhkavuosia ja paljon asioita samaan aikaan. Silti tavallaan se Mielensäpahoittajan mielenmaisema on ehkä enemmän minua. Kyllähän ennen monet asiat olivat paremmin. Oikeastaan molempien näkökulmat tuntuivat läheisiltä, Perankoski nauraa.

Mielensäpahoittaja perustuu Tuomas Kyrön menestyskirjoihin, ja kirjailija on ollut mukana tekemässä myös käsikirjoitusta.

Katso koko haastattelu Huomenta Suomen videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja