Viacom ja CBS yhdeksi mediajätiksi

Yhdysvalloissa on tekeillä mediahistorian suurin yrityskauppa, kun muun muassa Paramount Pictures -elokuvayhtiön ja Music Television-kanavan omistava Viacom ostaa CBS-televisioyhtiön. Viacom kertoo arvostavansa CBS:n 48,89 dollariin osakkeelta, jolloin yhtiön kokonaisarvo olisi 37 miljardia dollaria.

CBS ja Viacom yhdistyvät


CBS:n osakkeenomistajat saavat järjestelyssä 1,085 Viacomin B-osaketta jokaisesta CBS:n osakkeestaan. Yhtiöiden mukaan niiden hallitukset ovat hyväksyneet yhdistymissuunnitelman, joka synnyttää perjantain kursseilla yhteensä 68 miljardin dollarin arvoisen jätin. Uuden mediakolossin nimeksi tulee Viacom, ja sen pääjohtajaksi astuu Viacomin nykyinen pääjohtaja, 76-vuotias miljardööri Sumner Redstone.

CBS:n pää- ja toimitusjohtajasta Mel Karmazinista puolestaan tulee uuden yhtiön toimitusjohtaja. -Liittomme tulee olemaan kuningas. Olemme maailman markkinajohtajia media- ja viihdeteollisuuden joka siivulla ja taloudellisesti vahvoja alusta pitäen. Lisäksi meillä on kadehdittava määrä maailmanlaajuisia brandeja, Redstone sanoo tiedotteessa.

Sen lisäksi että CBS on Yhdysvaltojen katsotuin tv-asema, sillä on laaja ketju radioasemia ja ulkomainontaa. Myös Viacom omistaa kaapelikanavia, ja sillä on lisäksi kustannusyhtiö ja huvipuistoja.
(STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat