Vettelin entinen lähipiiri arvioi: Seb toimii ennen kuin ajattelee

Sebastian Vettelin kanssa Red Bullilla tallikaverina ajanut Daniel Ricciardo kertoo arvostavansa tämän tulisieluisuutta, mutta huomauttaa Vettelin toimivan monesti ennen kuin ehtii ajatella seurauksia.

Ricciardo pääsi karkaamaan voittoon formula ykkösten Azerbaidzhanin GP:ssä, kun kärkipaikasta taistelleet Ferrari-kuski Vettel ja Mercedeksen Lewis Hamilton putosivat ulos palkintopallitaistelusta.

Vettelin turva-auton takana tekemä liike nousi kisan suurimmaksi puheenaiheeksi, kun saksalaiskuski suivaantui Hamiltonille osuttuaan tämän perään mutkassa. Hän nousi suutuspäissään rinnalle ja kaksikon renkaat osuivat tilanteessa yhteen.

– Seb ei aina ajattele ennen kuin toimii, Ricciardo kommentoi Vetteliä BBC:lle.

– Se johtuu varmaankin hänen intohimostaan ja nälästään. Joskus hänen pitäisi vain osata laittaa kansi sen päälle, australialainen jatkaa.

Sama tunteenpalo on Ricciardon mukaan Vettelissä parasta, mutta tässä asiassa hänen sympatiansa ovat Hamiltonin puolella.

– Riippumatta siitä, hidastiko Lewis vai ei, hänellä on kaikki oikeudet määrätä vauhti (turva-auton takana). Ei uusintastarttia tehdä mutkassa 15. Seb oli varmaankin vain vähän yli-innokas, Ricciardo arvelee.

Terävistä kommenteistaan tunnettu Red Bullin tallipomo Christian Horner tuntee neljä maailmanmestaruutta tiimille voittaneen Vettelin läpikotaisin. Hänen mukaansa saksalaiskuski tunsi aidosti tulleensa väärin kohdelluksi.

– Hänellä on ollut hetkellisiä Tourette-kohtauksia, Horner napauttaa ESPN:lle.

– Tunteet käyvät kuumina, ja he taistelevat maailmanmestaruudesta. Tästä tulee tiukka kaksinkamppailu heidän kahden välilleen.

– Näytti siltä, että Sebastian oikeasti ajatteli, että Lewis jarrutti hänen edessään tahallaan ja sen jälkeen hän näki vain punaista usvaa, mikä voi johtaa vain rangaistukseen, Horner arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat