Mersu-pomo haluaa Vettelin puheille – "Tekoa vaikea uskoa"

Mercedes-tallin urheilujohtaja Toto Wolff hämmästeli suuresti Ferrari-kuski Sebastian Vettelin toimintaa turva-auton takana. Hän ei halunnut kuitenkaan lynkata saksalaista julkisesti.

Vettel kolautti turva-auton takana Mercedeksen Lewis Hamiltonin perään. Hän suivaantui, ajoi Hamiltonin rinnalle ja käänsi autonsa rajulla liikkeellä Hamiltonin auton kylkeen. Vettel oli vakuuttunut, että Hamilton jarrutti tilanteessa liiallisesti, mutta data osoitti, ettei Hamilton tehnyt niin.

Hamilton sanoi kisan jälkeen, että Vettel häpäisi teolla itsensä, mutta Wolff yritti olla ymmärtäväisempi. Hän kuitenkin totesi, että Vettelkin tajuaa vielä, ettei tilanne näyttänyt hyvältä hänen kannaltaan.

– Kisassa tunteet ovat pinnassa. Kun kuljettaja laskee visiirin alas, hänellä on vain oma näkökantansa tilanteisiin. Uskon, että Vettel luuli aidosti, että Lewis jarrutti. Me näimme datasta, että näin ei tapahtunut. Se oli siis virhearvio Vetteliltä. Minun on vaikea uskoa, että nelinkertainen mestari, kuten Vettel, rysäyttää tahallaan toista kuljettajaa päin. Haluan puhua Sebastianin kanssa henkilökohtaisesti ennen kuin teen mitään tuomioita, Wolff selvitti.

– Jos kuljettaja tekee tuollaista tahallaan ja kiukkuisena, täytyy miettiä rangaistuksen tasoa. Hän on nelinkertainen mestari ja hänellä on tietty roolimallin asema tässä lajissa. En tällä hetkellä pysty ymmärtämään mitä tapahtui, Wolff huomautti.


Vettel sai 10 sekunnin aikasakon ja kisan jälkeen kolme rangaistuspistettä. Kisan neljänneksi ajanut saksalainen johtaa MM-sarjaa 14 pisteen erolla Hamiltoniin. Alkukaudesta F1-toimittajat kirjoittivat Hamiltonin ja Vettelin välisestä veljesrakkaudesta, mutta nyt MM-taistelu sai uuden, todella tujun, mausteen.

– Kukaan ei halua mitään "rupattelua", taistelu on nyt uudella tasolla. Tämä laji kaipaa kaksintaisteluita. Saimme tänään upean mestaruustaistelun ainesosan. He ovat sotureita, he olivat siinä hetkessä sodassa, Wolff sanoi.

– Tietyssä pisteessä parhaat, jotka taistelevat maailmanmestaruudesta, eivät voi olla kavereita. Ehkä tänään nähtiin kunnioituksen rajat, hän pohdiskeli.


Lähteet: Speedweek, Sky Sports

Lue myös:

    Uusimmat