Vettelille erinomaisia moottoriuutisia

Formula ykkösten moottorintoimittaja Renault on saanut Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta luvan tehdä luotettavuusparannuksia moottoriinsa kesken tämän kauden, kertoo Autosport.com

Renault'n moottoria käyttää ranskalaismerkin omaa nimeä kantavan tallin lisäksi myös Red Bull -talli. Renault-moottori on kärsinyt luotettavuusongelmista sekä viime kaudella että tämän kauden avauskisassa.

Bahrainin GP:ssä Sebastian Vettelin Red Bull -auton Renault-moottoriin iski viallisen sytytystulpan seurauksena sähkövika, joka söi 10 prosenttia moottorin tehoista.

FIA ei anna Renault'n parantaa moottorinsa suorituskykyä tai polttoaineenkulutusta, vaan muutoksia saa tehdä ainoastaan kustannusleikkausten tai luotettavuusparannusten takia. Renault-leiristä on valiteltu, että moottorikehityksen pysäyttämisestä huolimatta Renault on pudonnut suorituskyvyn suhteen jopa 30 hevosvoiman päähän Mercedeksen moottorista.

Renault-moottorin etuna on muita pienempi polttoaineenkulutus. Red Bull -kuskit pystyvät lähtemään kilpailuun 10 kiloa kilpakumppaneitaan kevyemmän bensakuorman kera, mikä tuo kilpailun aikana 10 sekunnin edun.

Lue myös:

    Uusimmat