Vettelillä kaksijakoiset tunnelmat – "Olisimme haluneet olla podiumilla"

Sebastian Vettel olisi halunnut yltää palkintopallille, vaikka Ferrarin saksalaiskuski starttasi Malesian GP:hen viimeisestä lähtöruudusta.

Vettel sijoittui neljänneksi Malesian GP:ssä. Nelinkertainen maailmanmestari starttasi kilpailuun viimeisestä ruudusta, kun hänen moottorinsa imusarja petti aika-ajon aikana. Vettel otti upean lähdön ja oli sijalla 13 jo ensimmäisen kierroksen jälkeen.

- Olisimme mielellämme nousseet palkintokorokkeelle tänään, mutta vauhtia ainakin oli, Vettel sanoi kilpailun jälkeen.

Vettel takoi varikkopysähdyksensä jälkeen kilpailun nopeimpia kierroksia yksi toisensa perään. Saksalainen nousi lopussa palkintopallitaistoon, mutta ei kyennyt lopulta ohittamaan Red Bullin Daniel Ricciardoa.

- Hyökkäsin lopussa niin kovaa kuin pystyin, mutta sitten renkaat loppuivat. Olisin halunnut häiritä Ricciardoa hieman kauemmin.

Neljännen sijan ansiosta Vettel menetti vain kuusi pistettä MM-taistossa Lewis Hamiltoniin nähden. Vettel on 34 pistettä britin takana, kun kautta on jäljellä viiden kilpailun verran.

Kilpailun jälkeisellä jäähdyttelykierroksella Vettel joutui harvinaiseen onnettomuuteen. Williamsin Lance Stroll osui saksalaisen takapyörään radan viidennessä mutkassa. Törmäys rikkoi Vettelin auton vasemman takajousituksen täysin.

Yllä olevalta videolta voit kuunnella Vettelin kommentit kolaristaan Strollin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat