Vettel ylistää Ferrarin hurjaa työtä – "Taisi olla taas ennätys"

Sebastian Vettel kiitteli Yhdysvaltain GP:n aika-ajon jälkeen Ferrarin mekaanikkojen työtä, jonka ansiosta hän saavutti kakkosruudun.

MAINOS

USA:n F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 20.35!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Vettelin autossa oli mystisiä ongelmia perjantain harjoituksissa ja Ferrari päätti vaihtaa koko auton rungon lauantaita varten. Prosessiin tarvittiin Kansainvälisen Autoliiton FIA:n lupa ja kun koko auto pistetään uusiksi, työtä on valtavasti. Muutamassa aiemmassa kisassa sekä Vettelillä että Kimi Räikkösellä on ollut vikoja voimayksikössä, joten mekaanikoista on imetty valtavasti energiaa ongelmien setvimisessä.

– He tekivät valtavan työn yön yli. Tiimi oli aivan fantastinen, mekaanikoilla on nyt ollut muutama viikonloppu putkeen, kun on tullut viime hetken moottorinvaihtoja, nyt rungon vaihto, eivätkä he rikkoneet sääntöjen aikarajaa. Kuten tiedämme, aikaa saa käyttää rajatusti ennen kuin kaikkien pitää lähteä varikkotiloista ja noin ison työn kanssa (aikarajan rikkomisesta) on aina uhka, mutta he taisivat tehdä taas ennätysajan vaihtamisessa, Vettel kiitteli.

– Emme tietenkään haluaisi että näin käy, mutta tänään auto oli paljon parempi ja olin siihen paljon tyytyväisempi. Onneksi rungon vaihtaminen toimi, Vettel sanoi.


Hän myönsi, ettei päässyt aika-ajon aluksi aivan parhaaseen rytmiin. Etenkin mutkat 8 ja 9 tuottivat saksalaiselle ongelmia. Viimeisellä puristuksellaan hän pääsi 0,239 sekunnin päähän paalumies Lewis Hamiltonista ja jätti Mercedeksen Valtteri Bottaksen kolmosruutuun.

– Olimme loppujen lopuksi lähempänä kuin ehkä osasimme odottaa, mutta jos auto käyttäytyy kisassa kuten aika-ajossa, kaiken pitäisi mennä hyvin, Vettel sanoi.

Vettelin tallikaveri Räikkönen starttaa kisaan viidennestä ruudusta.

Lue myös:

    Uusimmat