Vettel kiitteli Räikkösen tekoa: ”Se auttoi minua Valtteria vastaan”

Sebastian Vettel uskoo rikkoneensa Mercedeksen vahvan rintaman Belgian aika-ajoissa pitkälti Ferrarin tallikaverinsa Kimi Räikkösen avulla.

MAINOS

Belgian F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Belgian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Vettel ei mahtanut Span aika-ajoissa mitään Lewis Hamiltonin tekemällä rataennätykselle, mutta onnistui lyömään toisen Mercedes-kuskin Valtteri Bottaksen kolmella kymmenyksellä.

Kimi Räikkönen menetti mahdollisuutensa neljättä sijaa parempaan tulokseen tehtyään ajovirheen viimeisellä yrityksellään. Tämän jälkeen hän auttoi Vetteliä parantamaan omaa aikaansa.

– Pitää tunnustaa, että olin aika onnekas Kimin kanssa, kun hänen piti keskeyttää kierroksensa ja hän antoi minulle erittäin mukavasti vetoapua, mikä auttoi minua varmasti Valtteria vastaan, Vettel tunnusti.

Räikkösellä ajovirhe aika-ajossa 0:46

Bottaksella oli viikonlopun kaikissa harjoituksissa ongelmia kevyellä polttoainekuormalla ajettaessa, mutta aika-ajoissa suomalainen pääsi jo muiden kärkimiesten rintamaan mukaan. Hänen tavoitteensa olivat silti vielä korkeammalla.

– Olisi tietysti ollut mukava ottaa kaksi ensimmäistä sijaa, muttei tämä silti ole huono lähtöruutu, Bottas totesi.

– Minä tähtäsin tänään paalulle, mutta täytyy sanoa, että Lewis on tehnyt aivan täydellistä työtä koko viikonlopun ja minä olen ollut isoissa ongelmissa enkä ole voinut päästä tarpeeksi lähelle. Pitää tutkia, mistä se johtuu, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat