Mainos

Veteen pulahtaneen iPhonen pelastaa varmemmin kuin Lumian

Järvi- tai meriveteen pulahtaneen kännykän voi saada kuntoon. Älypuhelimista yllättävä kylpy on kuitenkin armollisempi Applen iPhonelle ja Samsungin Galaxy-puhelimille kuin Nokian Lumia-malleille.

–IPhonet kestävät todella hyvin vettä, koska niissä on kaikki komponentit vaihdettavissa. Lumia 920:ssa emolevyyn on kiinnitetty lähes kaikki, mitä puhelin pitää sisällään, kameroista ja mikeistä sim-kortinlukijoihin. Emolevyä ei varsinkaan valtuuttamattomissa huolloissa pystytä vaihtamaan, kertoo matkapuhelinhuoltoyrittäjä Mikko Suomäki jyväskyläläisestä Huoltokukosta.

Suomäen mukaan iPhonen korjaamista helpottaa myös se, että puhelimen emolevyyn pääsee helpommin käsiksi, kun levyyn ei ole liitetty ylimääräisiä osia. Samsungin älyluurin saa Suomäen arvion mukaan kuntoon todennäköisesti, kunhan muistaa irrottaa akun kastuneesta puhelimesta mahdollisimman nopeasti.

Merkkikohtaisten erojen lisäksi myös puhelinmalleissa on vedenkestävyyseroja. Elektroniikaltaan yksinkertaisemmissa peruspuhelimissa on vähemmän osia kuin älypuhelimissa, joten ne selviävät pulahduksesta pääosin uusimpia malleja paremmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.