Vessapaini johti puukotukseen pizzeriassa Pudasjärvellä – kolmekymppistä miestä syytetään tapon yrityksestä

Kolmekymppisten miesten sanaharkka ravintolassa äityi painiksi ja johti puukotukseen pizzerian wc-tiloissa helmikuussa Pudasjärvellä. Vuonna 1994 syntynyttä miestä syytetään tapon yrityksestä Oulun käräjäoikeudessa. Puukotuksen uhri, vuonna 1995 syntynyt mies sai syytteen pahoinpitelystä.

Pudasjärveläiset miehet olivat lauantaina 4. helmikuuta viettämässä iltaa paikallisessa ravintolassa. Illan aikana heille oli tullut sanaharkkaa. Anniskelu ravintolassa oli loppunut klo 04 ja tilanne miesten välillä oli hetkeksi rauhoittunut.

Myöhemmin samana yönä miehet kohtasivat paikallisessa pizzeriassa. Tuntemattomasta syystä he olivat sattuneet yhtä aikaa samaan vessaan. Vessasta oli alkanut kuulua kovaa huutoa ja ryminää, kun miehet olivat aloittaneet pystypainin.

Pian pienempi miehistä oli poistunut vessasta ja kävellyt palvelutiskille. Ravintolan henkilökunta oli löytänyt lattialla makaavan verisen miehen vessasta ja auttanut uhria. Tovin kuluttua uhri, miehistä suurikokoisempi, oli kävellyt baaritiskille ja lyönyt nyrkillä häntä puukottanutta miestä kerran kasvoihin.

Tämän jälkeen hänet kuljetettiin pelastushelikopterilla Ouluun saamaan hoitoa.

Puukottaja oli tässä vaiheessa juossut pizzeriasta huoltoasemalle, josta poliisi hänet tavoitti.

Puukonisku munuaiseen

Syyttäjän mukaan puukottajan tekoa on pidettävä törkeänä, koska teossa käytettiin teräasetta ja teko oli yllätyksellinen ja tapahtui ahtaissa wc-tiloissa, joissa uhrin mahdollisuudet väistää tai paeta tilanteesta olivat heikot.

Syyttäjän mukaan puukottaja yritti tahallaan tappaa painikaverinsa. Puukottaja löi syytteen mukaan ravintolan wc-tiloissa uhria veitsellä vasempaan kylkeen aiheuttaen tälle haavan, joka ulottui vasempaan munuaiseen. Munuaiseen tuli lyönnin seurauksena repeämä. Vasemmassa kyljessä oli selkeä vertavaluva reikä.

Syyttäjän mukaan puukottajan täytyi pitää uhria veitsellä lyödessään tämän kuolemaa lyönnin varsin todennäköisenä seurauksena, kun otetaan huomioon lyönnin suuntautuminen keskivartalon korkeudelle vasemmalle puolelle. Teko jäi yritysasteelle eikä se aiheuttanut välitöntä hengenvaaraa puukottajasta riippumattomista syistä.

Uhri ajaa ammatikseen rekkaa ja hänen on ollut vaikea jatkaa työtään, koska kylkivamma vaikeuttaa pitkään istumista.

Puukottaja kiistää tapon yrityksen. Hän kiistää myös toissijaisen syytteen törkeästä pahoinpitelystä. Hän myöntää korkeintaan perusmuotoisen pahoinpitelyn. Hänen mukaansa uhri olisi lyönyt myös häntä nyrkillä vessassa.

Uhri myöntää lyöneensä kerran nyrkillä puukottajaa. Hän myöntää lievän pahoinpitelyn. Miehet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.
Syyttäjä vaatii, että puukottaja on tuomittava vähintään kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Syyttäjä vaatii, että vastaaja on pidettävä edelleen vangittuna.

Lue myös:

    Uusimmat