Vesisateesta lisähaastetta Salpausselän kisoille – "Alkuviikosta katsotaan joudutaanko tekemään jotain muutoksia"

Kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen: Salpausselän maailmancup kilpaillaan normaalisti – reitteihin mahdollisesti vielä muutoksia 7:37
Kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen: Salpausselän maailmancup kilpaillaan normaalisti – reitteihin mahdollisesti vielä muutoksia.

Haastavat sääolot eivät uhkaa Lahden maailmancup-kisojen järjestämistä, mutta pienet muutokset kilpalatuihin ovat vielä mahdollisia, linjaa Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen.

Lahden maailmancup läpäisi viime viikolla Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n lumikontrollin, mutta esimerkiksi lauantaille povatut rankat vesisateet saattavat aiheuttaa vielä haasteita. 

Aino-Kaisa Saarisen mukaan kisapaikkoja arvioidaan seuraavan kerran alkuviikolla. 

– Viikonloppu mennään ihan normaalisti, ja alkuviikosta katsotaan, joudutaanko tekemään jotain muutoksia. Tällä hetkellä kisoja ollaan viemässä läpi normaaleilla latureiteillä ja ohjelmassa olevilla matkoilla, Saarinen kommentoi MTV Urheilulle.

Maastohiihdossa kisataan 10 ja 15 kilometrin perinteisen matkoilla sekä viesteissä. 

Saarinen sanoo, ettei Salpausselän kisojen järjestäminen ole ollut missään vaiheessa uhattuna. 

– Täällä on pohjat niin hyvässä kunnossa, ja meillä on jonkin verran paikkolunta. Täällä todellakin osataan lumen tekeminen. Sitä on tehty aina kun sää on ollut pakkasen puolella. Tykit ovat nytkin valmiudessa, kisojen pääsihteeri selvittää.

Lisää aiheesta perjantai-illan Tulosruuduissa klo 19.25 ja 22.25. 

Lue myös:

    Uusimmat