Vesialtaan vuotovahinko voi tuoda ikävän yllätyksen – nämä asiat kannattaa tutkia omassa keittiössä

Vakuutus kattaa myös tee-se-itse-asennuksia 1:42
Vuonna 2018 MTV uutisoi, kuinka vakuutus kattaa suurimman osan kodinkoneiden vuotovaurioista.

Vakuutusyhtiö Fennian mukaan Suomessa sattui viime vuonna yhteensä lähes 35 000 vuotovahinkoa.

– Tyypillisimpiä syitä vuotovahingoille ovat viemäriputkien ja astianpesukoneiden poistoputkiin liittyvät viat tai vuodot, kerrottiin Fennian verkkosivuilla viime kuussa.

Fennian teknisen tarkastajan Jacob Nyblomin mukaan poistoletkun kuntoa on syytä tarkkailla.

Voi päätyä rakenteisiin

Vakuutusasiantuntija Mira Aarre kertoi alkuvuonna blogikirjoituksessaan FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan verkkosivuilla, että vesi voi vuotaa tiskialtaan allaskaapissa ja päätyä lattia- ja seinärakenteisiin.

– Keittiökaappien umpisokkeleista ei pelmahda edes varoittavaa kellarin hajua. Rakenteissa saattaa kasvaa sieniviljelmä, eivätkä asukkaat tiedä asiasta yhtään mitään, Aarre kirjoittaa.

Kannattaa tutkia

On riski, että astianpesukoneen poistoviemärin paine- ja lämpötilan vaihtelu synnyttää liikettä ja viemäriputki hankautuu läpivientikohdista kaapinrunkoon. Vesijohdot ja poistoviemärit voivat myös päästä liikkumaan, jolloin liitokset löystyvät ja tulppaukset irtoilevat.

Aarteen mukaan ”jokaisen kannattaa tutkia nyt heti omat allaskaappinsa”, ottaa roskavaunu pois ja tunnustella kädellään, ovatko putkien kyljet ja allaskaapin pohja kuivat.

Lue myös:

    Uusimmat