Vesi vetäytyi Texasissa: Vapaaehtoiset tekivät uskomattoman löydön 110 miljoonan vuoden takaa

Kuivuneen joen pohjalta löytyi 113 miljoonaa vuotta vanhoja dinosauruksen jälkiä – tältä näyttää 60 tonnisen tassun jälki 1:14
Kuivuneen joen pohjalta löytyi 113 miljoonaa vuotta vanhoja dinosauruksen jälkiä – tältä näyttää 60 tonnisen tassun jälki

Yhdysvalloissa Texasissa on kärvistelty kovien helteiden kourissa. Samalla jokien ja  vesistöjen pinnat ovat kuivuuden seurauksena laskeneet. 

Veden vetäydyttyä on samalla kuitenkin tullut tilaa uusille löydöille. Vapaaehtoiset etsijät ovat nimittäin löytäneet kuivuneesta joenuomasta suuren määrän kivettyneitä dinosauruksen jalanjälkiä, jotka ovat syntyneet noin 110 miljoonaa vuotta sitten.

Johtaja Paul Baker Dinosaur Valley State Park -puistosta kertoo uutiskanava CNN:lle, ettei hän ole koskaan nähnyt niin montaa dinosaurusten jälkeä aiemmin.

– On kiinnostavaa nähdä, mitä kukaan muu ei ole aiemmin nähnyt. Se on kuin aarrejahti, Baker kuvailee. Baker auttaa dinosaurusten jättämien jälkien kartoittamisessa ja puhdistamisessa puistossa.

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Dallasista sijaitseva Dinosaur Valley State Park tunnetaan jo entuudestaan useista dinosaurusten aikoinaan maaperään jättämistä jäljistä. 

Nyt havaittujen jälkien uskotaan kuuluneen Acrocanthosaurukselle ja Paluxysaurukselle.

Asiantuntijat huomauttavat, että kuivuus ei maagisesti vain paljasta ikivanhoja jälkiä, sillä ne ovat hiekan ja muiden maa-ainesten peittäminä. Maa-ainesten poistoon kuluu viikkoja.

Baker toteaa, että vaikka on jännittävää löytää muinaisia jälkiä, niin hän kaipaa kuitenkin kuivan uoman sijasta kauniisti virtaavaa jokea.

Lue myös:

    Uusimmat