Vesa-Matti Loirin ja Renny Harlinin viimeisestä tapaamisesta äityi ikimuistoinen: "Tekemässä sitä, mikä meistä oli hauskinta"

Renny Harlin tunsi Vesa-Matti Loirin erittäin hyvin – viimeisestä kohtaamisesta tuli ikimuistoinen 3:48
Renny Harlin tunsi Vesa-Matti Loirin erittäin hyvin – viimeisestä kohtaamisesta tuli ikimuistoinen

Renny Harlin tapasi ystävänsä Vesa-Matti Loirin kasvotusten viimeistä kertaa kaksi vuotta sitten, mutta ilta jäi elokuvaohjaajan mieleen erityisellä tavalla.

Elokuvaohjaaja Renny Harlin tunsi keskiviikkona 10. elokuuta menehtyneen viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin hyvin. Kaksikko tapasi toisensa ensimmäistä kertaa yli kolmekymmentä vuotta sitten helsinkiläisessä baarissa, jolloin kumpikin oli jo luonut nimeä viihdemaailmassa. 

– Oltiin siinä baarissa ja tietenkin tunnistettiin toisemme. Ruvettiin puhumaan meidän ammateista ja sitten jotenkin tarina johti nyrkkeilyyn. Veskuhan oli nyrkkeilijä ja olin itse harrastanut vähän nyrkkeilyä. Niin ruvettiin sitten vähän harjoitusnyrkkeilemään siinä baarissa ihan kaveripohjalta, ja siitä se meidän kaveruus sitten lähtikin, Harlin muisteli Uutisaamun haastattelussa torstaina 11. elokuuta.

Muistellessaan edesmennyttä taiteilijaa ja ystäväänsä Harlin herkistyi suorassa lähetyksessä silminnähden. Elokuvaohjaaja kertoi kuolinuutisen olleen hänellekin kova paikka, vaikka osasikin odottaa sitä saapuvaksi. 

– Kaikkihan tietää sen, että hän oli aivan upea Suomen kansantaiteilija. Ja ne, jotka eivät tunteneet häntä henkilökohtaisesti, eivät tiedä, että hän oli upea ihminen ja ystävä. 

Harlin tapasi Loirin viimeistä kertaa kaksi vuotta sitten vieraillessaan Helsingissä. Uutisaamun lähetyksessä nähtiin myös otos viimeisestä kohtaamisesta, ja siinä poseerasivat iloisina Harlin, Loiri sekä muusikko Michael Monroe. Viimeinen kohtaaminen jäi vahvasti Harlinin mieleen. 

– Siinä kuvassa me ollaan tekemässä sitä, mikä meistä oli hauskinta: istuttiin yhdessä iltaa ja vaihdeltiin tarinoita ja otettiin pari drinkkiä siinä tapaamisen kunniaksi. 

Vesa-Matti Loiri menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen helsinkiläisessä sairaalassa keskiviikkona 10. elokuuta. Hän oli kuollessaan 77-vuotias. 

Yllä olevalla videolla Renny Harlin kertoo, mikä teki Vesa-Matti Loirista legendan – ja miksi Uuno Turhapuro -elokuvat ovat niin rakastettuja. 

Lue myös:

    Uusimmat